• BIST 9079.97
  • Altın 2324.179
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Armin Laschet:

Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Armin Laschet:
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet, "Türk-Alman ilişkileri zor günler...

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet, "Türk-Alman ilişkileri zor günler geçiriyor ve Türkiye önemli bir ülke" dedi.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ile yaptığı toplantı öncesinde Türkiye-Almanya ilişkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Laschet, "Türk Alman ilişkileri zor günler geçiriyor ve Türkiye önemli bir ülke. Politik tartışmalar ne olursa olsun ekonomik ve politik açıdan ilişkilerimizin daha iyi duruma gelebilmesi için elimden geleni yapacağım" dedi.

Eyalette bir milyon civarında Türk kökenli vatandaşın yaşadığını kaydeden Laschet, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan politik tartışmaların ve gerilimlerin burada yaşayan insanlara da yansıdığını ve onları olumsuz yönde etkilediğini savundu. "Türk-Alman ilişkileri zor günler geçiriyor ve Türkiye önemli bir ülke" ifadesini kullanan Laschet, "Politik tartışmalar ne olursa olsun ekonomik ve politik açıdan ilişkilerimizin daha iyi duruma gelebilmesi için elimden geleni yapacağım. İki ülke olarak karşılıklı ilişkilerimizi sürdürüp önemli konular üzerinde konuşup tartışmalıyız. Türk ekonomisinin gerek Almanya gerekse Avrupa ile sıkı ilişkiler içerisinde olması gerekiyor. Biz de Kuzey Ren Vestfalya eyaleti hükümeti olarak Türkiye ile sıkı işbirliğini destekliyoruz" diye konuştu.

İş adamı Şahin, KRV Başbakanı Laschet ile basına kapalı olarak yaptıkları görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu. Şahin, "Almanya ile 40 milyar Avro'ya yakın ticaretimiz var, turizm gelirlerimiz çok önemli, burada üç uçuk milyon vatandaşımız var. Bu kadar büyük tarihsel geçmişi olan iki büyük ülkenin bu coğrafyada dost olması lazım. Sorun varsa bunların konuşulup, tartışılıp çözülmesi gerekir. İş dünyası olarak iki ülkede de yatırımlarımız var. Ekonomi bundan etkileniyor, dolayısıyla bu gergin havayı gidermemiz lazım. Biz de iş dünyası olarak elimizden gelen katkıyı yapacağız, karşılıklı ziyaretler yapacağız. Almanya demek Avrupa demek. Bugünkü toplantımız çok verimli geçti. Diyalog kurarak bu sorunların aşılabileceğini düşünüyorum" dedi.

Laschet'in Merkel'den sonra CDU içindeki en güçlü politikacı olduğunu, bunun yanı sıra Türk dostu olarak bilindiğini kaydeden Şahin, "Başbakan Laschet Türkiye ile bu gerilimin yaşanmasını arzu etmiyor. Bu iki ülkenin ve buralarda yaşayan diğer ülke vatandaşlarının lehlerine olacak bir durum. İleriye yönelik bazı adımlar atılacak, Laschet bu konuda elinden geleni yapacağını ifade etti" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim