• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kuyumculardan Altının Yükseleceği Sinyali

Kuyumculardan Altının Yükseleceği Sinyali
Altında yüzde 7'lere varan bir düşüşün yaşandığını dile getiren Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altının ilerleyen dönemlerde...

Altında yüzde 7'lere varan bir düşüşün yaşandığını dile getiren Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altının ilerleyen dönemlerde yeniden yükselişe geçeceğini belirterek, vatandaşları ellerindeki altınları satmamaları konusunda uyardı.

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altın fiyatlarındaki düşüş hakkında açıklamada bulundu. Yüzde 7'lik oranı düşüş olarak saymadıklarını vurgulayan Çakmakçı, altının tekrar yükseleceğini ifade etti. Çakmakçı, "Biz onu düşüş olarak değerlendirmiyoruz. Yıl başında yüz lira olan gram fiyatı geçen hafta 120 lira gibi bir rakama çıktı. Bu da yüzde 20'lik bir orana tekabül ediyor. Yüzde 7'lik bir düşüş oldu ama biz buna düşüş diyemeyiz. Altının yine tekrar yükseleceğini, piyasalarda hiçbir şeyin düzelmediğini düşünüyorum. Amerika ve Avrupa Merkez Bankası'nın, Türkiye'deki faiz kararları piyasaları etkiliyor. Faiz yükseltme kararları olmadığı için altın düşüşünün geçici olacağını düşünüyoruz. Altın ilerleyen dönemlerde tekrar yükselişe geçecek" dedi.

Altındaki düşüşün bir düzeltme hareketi olarak göründüğünü ifade eden Çakmakçı, "İlerleyen yaz sezonlarında biraz daha yükseleceği yönünde 120'li seviyeleri tekrar geçeceği ve hatta 135 gibi rakamlara ulaşacağı haberi bizlere de geliyor. Ama düğün sezonunun gelmesi biz esnafı kara kara düşündürdüğü gibi talepleri de düşüreceği yönünde haberler alıyoruz. Bu da bizi üzüyor" diye konuştu.

"ALTININ YÜZDE 70'İ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI"

Altının güvenli bir liman olduğunu belirten Çakmakçı, mümkün mertebe yastık altında tutulması konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. Çakmakçı, "Altınların yüzde 70'lık kısmı gün yüzüne çıktı. Bu da ekonomiye bir şekilde kazandırıldı. Ama şuan altının yüksek oluşundan dolayı tekrar bizden alışa geçilmedi. Dolayısıyla piyasaları durdurdu. Altın güvenli limandır. Altına her zaman talep gösterilir. Satma yönünde çok fazla heves etmesinler. Bizim insanımızda günübirlik para kazanma hırsı olduğundan dolayı altını bugün alayım yarın satıp para kazanıyım düşüncesi var. Bu da insana zarar ettiriyor. Altın uzun vadede yatırım aracıdır. Altından korkmasınlar. Ellerindeki altınları mümkün mertebe yastık altında tutmaya devam etsinler. Herhangi bir yatırıma dönüştürmeleri yönünde de şu anki fiyatlar güzel rakamlar. Son 5 yılın en yüksek fiyatlarını yaşıyoruz. Vatandaşlarımız acele etmesinler" şeklinde konuştu.

Kuyumculardan Altının Yükseleceği Sinyali

Kuyumculardan Altının Yükseleceği Sinyali

Kuyumculardan Altının Yükseleceği Sinyali

Kuyumculardan Altının Yükseleceği Sinyali

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim