• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Kuyumcular, bu yılki düğün sezonundan umutlu

Kuyumcular, bu yılki düğün sezonundan umutlu
47 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğünlerin de başladığını belirterek, "Altın fiyatları şu anda aynı çizgi...

47 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğünlerin de başladığını belirterek, "Altın fiyatları şu anda aynı çizgi üzerinde gidiyor. Çeyrek altın 240 ile 250 arasında değişen fiyatlarla bir süre daha satılmaya devam edilecektir. Bir süredir işlerde bir düşüş vardı. Temennimiz tekrardan eski günlere dönmek. Azda olsa bir kıpırdanma var. Yaz ayları düğün aylarıdır. İnşallah bu yıl eskisi gibi güzel işler olacaktır" dedi.

Referandum öncesi doların yükselmesi, beraberinde altın fiyatlarının da yükselmesine neden olmuştu. Dolardaki hızlı yükseliş altın fiyatlarını da zirveye taşırken, bir gram altın 155 liralara kadar dayanmıştı. 16 Nisan referandumunun ardından doların düşmesi, altın ons fiyatlarının da düşmesiyle birlikte altın fiyatlarında gerileme olmuştu. Şu anda gram altın 144 lira düzeyinde seyrederken, çeyrek altın da 240 lira civarında işlem görüyor.

"En ufak bir olay fiyatları yükseltip, düşürebiliyor"

Altın piyasasıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan 47 yıllık kuyumcu ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 22 No'lu Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ertaç İnanoğlu, yeni düğün sezonunda umutlu olduklarını söyledi. Şu anda piyasanın çıkışlı, inişli bir şekilde seyrettiğini kaydeden İnanoğlu, "Doların düşmesi bir şeyi değiştirmiyor çünkü altının onsu yükseliyor. Böyle bir durum ortaya çıkınca altın fiyatları yine dengede kalıyor. Bugün 22 ayar bileziğin fiyatı 141 lira, 24 ayar altınımızın fiyatı da 144 lira. Halkın en çok tercih ettiği çeyrek altın ise 240 liradan işlem görüyor. Seçimden önce ve seçimden sonra pek bir şey değişmedi. Ancak seçimden önce gram altının fiyatı 155 liralara kadar yükselmişti. Seçimin bitmesi, ABD'nin müdahalesiyle altında gerileme oldu. Şu anda Türkiye ve dünyanın durumu malum. Bazı ülkelerde iç savaşlar halen sürüyor. Özellikle bizim ülkemizin komşularında yaşanan sıkıntılar bizi etkiliyor. Orada olan her türlü olayda altın yükseliyor veya düşebiliyor. Hatta dünya liderlerinin konuşmaları bile altının fiyatını düşürüp, yükseltebiliyor. O yüzden altının fiyatının ne olacağı konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Ancak şu aralar belirli bir çizgi üzerinde fiyatlar seyrediyor. Önümüzdeki günlerde altının fiyatları biraz daha yükselebilir. Bu aralar Merkez Bankasının müdahaleleri ile fiyatlar yerini koruyor. Çeyrek altın 240 ile 250 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı bulacaktır" diye konuştu.

"Düğün sezonuyla birlikte altın satışlarının artmasını bekliyoruz"

Yaz ayının gelmesiyle birlikte düğün sezonunun da başladığını vurgulayan İnanoğlu, "15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde birçok sektörde işlerde bir düşüş ve kilitlenme olmuştu. Her sektör tehlike altında. İnşallah temennimiz bu sezon bir patlama yapmak. Biz her sene umudumuzu yitirmiyoruz çünkü mesleğimizi seviyoruz. Bundan dolayı da iyi bir sezon geçiririz diye ümit ediyorum. Çok fazla olmamakla beraber bir kıpırdanma var. Tabi insanların alım gücü de azaldı. Eskiden düğün altını dendiği zaman bir 20-25 bin liralık altın alınırdı. Şimdi bir çift alyansı zor satıyoruz. Ümit ediyoruz ki bundan sonraki süreçte yine eski günlerdeki gibi insanlar altın alır. Düğün sezonuyla birlikte altın satışlarının artmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Altın insanlara hiçbir zaman kaybettirmez"

Altının her zaman zirveyi de sevdiğine dikkat çeken İnanoğlu, "Her zaman söylediğim bir şey var. Altın geldiği yeri asla unutmaz. Bizim Türk milletimiz zengin. Yastık altında her zaman altını bulunur. Ancak bankalardaki mevduat oranı biraz daha farklı duruma geldi. Hem sanal altın alışverişi gerçekleştiriliyor hem de artık bütün bankalar fiziki olarak altın tasarrufuna yönelen insanlardan altında alıp, onlara mevduat açıyorlar. Piyasadaki durgunluğun nedenlerinden biri de budur. Yine de Türkiye genelinde yastık altında 5 bin 6 bin ton altın bulunmaktadır. Tabi altın insanlara hiçbir zaman kaybettirmez. Özellikle son aylarda altını olan insanlara çok para kazandırmıştır. Dünyanın her yerinde hiçbir zaman elde kalmadan paraya çevrilecek tek madde altındır" ifadelerini kullandı.

Kuyumcular, bu yılki düğün sezonundan umutlu

Kuyumcular, bu yılki düğün sezonundan umutlu

Kuyumcular, bu yılki düğün sezonundan umutlu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim