• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kuyucak’ta Kutlu Doğum Coşkusu

Kuyucak’ta Kutlu Doğum Coşkusu
Kuyucak İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Hz. Peygamber; Tevhid ve Vahdet" konulu konferans düzenledi.

Kuyucak İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Hz. Peygamber; Tevhid ve Vahdet" konulu konferans düzenledi. Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul'un konuşmacı olarak katıldığı konferansta "Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı" anlatıldı.

Kuyucak Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans öncesi İlçe Müftülüğü geceye katılanlara gül ve kitap hediye etti. Konferansa İlçe Kaymakamı Selami Işık, Belediye Başkanı Metin Ertürk, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Konferans Kuyucak İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan korunun ilahi dinletisi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda açılış konuşması yapan Kuyucak İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk, Peygamberimizin (s.a.v) tevhid ve vahdet için mücadele ettiğini ifade etti. İslam dünyasında yaşanan sıkıntıların ve ayrışmanın üzüntü verici olduğunu ifade eden Müftü Evirgentürk, "Düzenlediğimiz geceye olan ilgi bizi memnun etti. İnsanımızın peygamber sevgisi takdire şayandır. Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s) tevhid mücadelesi verdi. Mekke'yi terk edip daha sonra Mekke'yi feth etmeye geldiği zaman şu kelimeler dudaklarından döküldü; Bugün merhamet günüdür. Bugün af günüdür. Bugün sevgi ve kardeşlik günüdür. Efendimizin bu mesajları eşliğinde birlik beraberliğimizi geliştirmemiz lazım. Ötekileştirmeden birbirimize karşı merhamet, sevgi ve saygı duyguları beslemek durumundayız" dedi.

"İSLAM BARIŞ VE KARDEŞLİK DİNİ"

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın bir rahmet peygamberi olduğunu ifade eden Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, konferansta birlikte yaşama ahlakı üzerinde durdu. İslam dininin barış ve kardeşlik dini olduğunu Anlatan Kocaoğul," Peygamberimiz (s.a.v) bir rahmet peygamberiydi. Kur'an-ı Kerim ayetlerinde de ifade edildiği gibi insanlığı karanlıktan, zulümden nura ve aydınlığa çıkarmak için gönderilmiş olan son peygamberdir. Gerek Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatından gerekse Kur'an-ı Kerim'den istifade edebilmek için gönüllerimizi buna hazırlamamız lazım. Her yıl Kutlu Doğum Haftası'nda Peygamberimizi (s.a.v) anıyoruz ve hayatımızı ona göre tanzim etmek için O'nu (s.a.v) anlamaya çalışıyoruz. Bu yıl başkanlığımız etkinliklerin "Tevhid ve Vahdet" temalı olmasını kararlaştırdı. Seçilen tema birlikte yaşama ve kardeşlik hukukunun yeniden inşa edilmesi için önemli ve dikkat çekicidir. Rabbim bizi şükredenlerden, zikredenlerden, O'nu e hatırlayanlardan ve hayatımızın her alanında O'nu dikkate alarak yaşamayı nasip etsin" ifadelerine yer verdi.

"DİLİMİZİ GIYBETTEN ARINDIRALIM"

İslam dünyasının yaşadığı sıkıntılardan tevhid ve vahdet ile kurtulabileceğini de anlatan Müftü Ömer Kocaoğul özellikle gıybet konusuna dikkat çekerek "Bölgemiz adeta yangın yeri. Ülkemiz sıkıntılı dönemler yaşıyor. Müslümanlar olarak birbirimize kin ve nefretle değil sevgi ve saygıyla bakmalıyız. Dilimizi kötü sözden ve gıybetten arındırmalıyız. Günümüzün en büyük hastalıklarından biri haline gelen yalan ve gıybetin hiçbir faydası yok. Yalan söyleyerek hem Müslüman kimliğimizi hem de insanlık onurumuzu zarar veririz. Dinimiz yalanı, iftirayı ve dedikodu yapmayı yasaklamıştır. Aslında biz dedikodu ve gıybet ederek kardeşimizin etini çiğnemiş oluyoruz. Varsa dilimizde bu tür kötü alışkanlıklar vazgeçmeliyiz. Müslüman kardeşimize ve tüm insanlara güzel sözler söylemeliyiz. Kardeşlerimizi, eşimizi ve çocuklarımızı sevdiğimizi söylemekten çekinmemeliyiz. Bunu yapmak asla bir riyakarlık yada gösteriş değildi. Peygamberimizin (s.a.v) inşa ettiği kardeşlik hukukunu yeniden canlandırmak ve birbirimize ensar-muhacir olabilmemiz gerekiyor. Kardeşlik hukukuna her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" dedi.

Konferans sonunda "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kuyucak’ta Kutlu Doğum Coşkusu

Kuyucak’ta Kutlu Doğum Coşkusu

Kuyucak’ta Kutlu Doğum Coşkusu

Kuyucak’ta Kutlu Doğum Coşkusu

Kuyucak’ta Kutlu Doğum Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim