• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kuyucak, Trump’ın Kudüs açıklamasını kınadı

Kuyucak, Trump’ın Kudüs açıklamasını kınadı
AK Parti Kuyucak İlçe Teşkilatı , ABD'nin İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanımasına tepki gösterdi.

AK Parti Kuyucak İlçe Teşkilatı , ABD'nin İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanımasına tepki gösterdi.

AK Parti Kuyucak İlçe Başkanı Mehmet Emin Sayar, Kuyucak Çarşı Camisi önünde ortak basın açıklamasını okudu. Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tırkaz ve Kadın Kolları Başkanı Nermin Gürkan ve partililerin de bulunduğu açıklamada İlçe Başkanı Mehmet Emin Sayar ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki göstererek şu şekilde açıklama yaptı:

"Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İnsanlığın silüeti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız"

Açıklamaya sert tepki gösteren Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk ise, "ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı bu karar tabi ki Birleşmiş Milletler kararlarına da aykırıdır. Biz Türk Milleti ve İslam Alemi olarak bu kararlara karşı çıkıyor bir an önce bu kararlarından dönmelerini bekliyoruz. Kudüs'ü terör şehri haline getirmek isteyenlere asla fırsat verilmemelidir. Türk milleti olarak birlik beraberlik içerisinde inşallah bu sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kuyucak, Trump’ın Kudüs açıklamasını kınadı

Kuyucak, Trump’ın Kudüs açıklamasını kınadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim