• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kuvvayi Milliyeci Vehbi Necip Savaşan Konağı restore edilecek

Kuvvayi Milliyeci Vehbi Necip Savaşan Konağı restore edilecek
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milli mücadele yıllarında aktif şekilde görev üstlenen Vehbi Necip Savaşan'a ait tarihi konağı restore edilmek...

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milli mücadele yıllarında aktif şekilde görev üstlenen Vehbi Necip Savaşan'a ait tarihi konağı restore edilmek üzere ailesinden bir protokolle teslim aldı. Belediye Başkanı Karalar, görev süresi boyunca ata yadigârı tarihi yapıların restorasyonu konusunda özel bir önem verdiklerini açıkladı.

Tarihi Tepebağ Mahallesi'nde bulunan ve milli mücadelenin Kuvayi Milliye kahramanlarından Vehbi Necip Savaşan'a ait tarihi konak Savaşan ailesini temsilen Aydın Murat Savaşan'la imzalanan bir protokolle teslim alındı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, makam odasında imzalanan protokol töreninde yaptığı konuşmada, "Atalarımızın eserlerine sahip çıkıyoruz. Savaşan ailesine de bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir binayı bize 15 yıllığına verdiler. Restore ettikten sonra bu tarihi binanın yaşayabilmesi ve içerisinde çeşitli kültürel etkinliklerin yapılabilmesi için bir düzenleme yapacağız." dedi.

2016'DA 10 TARİHİ ESER YENİDEN AYAĞA KALDIRILACAK

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve seçildikten sonra özel bir önem verdikleri tarihi yapıların restorasyonu ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Karalar, "Sadece 2016 yılında tescilli 5 tarihi binayı restore edeceğiz. Tepebağ'daki Turan Arın Sokak üzerinde bulunan Musa Balı Konağı da dâhil olmak üzere yıl sonunda restore edip ayağa kaldıracağımız tescilli bina sayımız 10 olacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tepebağ Mahallesi'nde bulunan Kuvayi Milli kahramanlarından Vehbi Necip Savaşan'a ait tarihi konak restore edilip 15 yıllığına işletilmek üzere Savaşan ailesini temsilen Aydın Murat Savaşan tarafından imzalanan bir protokolle Seyhan Belediyesi'ne devredildi.

Kuvvayi Milliyeci Vehbi Necip Savaşan Konağı restore edilecek

Kuvvayi Milliyeci Vehbi Necip Savaşan Konağı restore edilecek

Kuvvayi Milliyeci Vehbi Necip Savaşan Konağı restore edilecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim