• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kuveyt Heyeti, Ankara’yı Gezdi

Kuveyt Heyeti, Ankara’yı Gezdi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisini ziyaret eden Arap Kentleri Teşkilatı Genel Sekreteri ve eski Kuveyt Belediye Başkanı Ahmad...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisini ziyaret eden Arap Kentleri Teşkilatı Genel Sekreteri ve eski Kuveyt Belediye Başkanı Ahmad Al Subih ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin önemli proje alanlarını gezdi.

Konuk Genel Sekreter Subih ve Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah Al-Duwaikh ile beraberindeki heyet, Başkan Gökçek'i makamında ziyaret etti. Heyet, Başkan Gökçek ile birlikte daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında restorasyonu yapılan Hacı Bayram Veli Camii'ni ziyaret etti. Buradaki tarihi Ankara Evi'nde bulunan Ala Restoran'da verilen öğle yemeğinin ardından heyete cami ve çevresini gezdiren Başkan Gökçek, yapılan restorasyonla ilgili bilgi verdi. Başkan Gökçek'e, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Heyet, daha sonra Altınpark'a gitti. Başkan Gökçek'in kullandığı makam otosuyla Altınpark turu yapan heyet, Kuzey Yıldızı Projesi'ni de gezdi. Burada gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili Ahmad Al Subih'e bilgi veren Başkan Gökçek, bölgedeki değişimi, bölgenin kentsel dönüşümden önce çekilmiş fotoğrafını göstererek anlattı.

Kuzey Yıldızı'nın ardından Pursaklar Aile Yaşam Merkezi'ni ziyaret eden heyet, buradaki etkinlik ve aktiviteleri izledi. Başkan Gökçek ise çocuklarla langırt oynadı. Çocuklar, büyük ilgi gösterdiği Başkan Gökçek'le bol bol fotoğraf çektirdi.

Heyetin son ziyaret yeri ANKAPARK oldu. Burada oyun çadırlarını gezen heyet, parkın girişinde de fotoğraf çektirdi.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SOMUT YATIRIMLAR OLACAK"

Şehir turu sonrası değerlendirmede bulunan Başkan Gökçek, heyetle fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Ziyaret bizi mutlu etti, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Ben Kuveytli yatırımcıları özellikle Ankara'ya davet ettim, Ankara'ya yatırım yapmalarını istedim" dedi.

Kuveyt ile ilişkilerin çok iyi olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, "Neden turizm için tercih edebileceklerini ifade etmeye çalıştım. Onlar da çok ilgi gösterdiler. Umarım ki önümüzdeki günlerde somut bir takım adımlar da atılacak" diye konuştu.

"ANKARA'DA GÖRDÜĞÜMÜZ PROJELER, GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK"

Konuk Genel Sekreter Ahmad Al Subih de daha önce Ankara'ya birkaç kez geldiğini belirterek, "Arada büyük fark var. Altyapı yatırımlarının gelişimi fark ediliyor. Ankara, Arap ülkelerinin ve şehirlerinin örnek alabileceği örnek bir belediye olmuş. Özellikle iktisadi kalkınma, gerçekten gözle görülebilir durumda" değerlendirmesinde bulundu.

Ahmad Al Subih, Ankara'da gördükleri projelerin çok sevindirici olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Arap ülkelerindeki kardeşlerimiz, daha önce Fransa ve İngiltere gibi ülkelere gidiyorlardı. Lakin gördüğümüz projelerle inşallah kardeşlerimiz buraya gelecekler. Avrupa'dan ziyade Ankara'yı tercih edecekler. Çünkü geleneklerimiz ve göreneklerimiz birbirine çok yakın ve Ankara, Arap ülkelerine daha yakın. Ankara'da gezdiğimiz projeler gerçekten çok büyük. Arap Şehirleri Teşkilatı'ndaki üyelerimize de bu projelerden ve Ankara'dan bahsedeceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim