• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Kütüphaneye Gelene Çorba İkramı

Kütüphaneye Gelene Çorba İkramı
Ordu'da kütüphaneden yararlanan öğrenci ve vatandaşlara sıcak çorba dağıtımı yapılmaya başlandı.

Ordu'da kütüphaneden yararlanan öğrenci ve vatandaşlara sıcak çorba dağıtımı yapılmaya başlandı. Ordu Valiliği, Ordu Gazi İl Halk Kütüphanesi'nden yararlanan öğrencilerin ve vatandaşların yoğun istek ve talepleri doğrultusunda, bir yandan kütüphanenin mesai saatlerini uzattı bir yandan sıcak çorba hizmeti başlattı.

Ordu'da bulunan Gazi İl Halk Kütüphanesi'nin mesai saatlerinin değiştirilmesiyle ilgili bilgi veren Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 1927 yılından buyana kesintisiz hizmet veren Ordu Gazi İl Halk Kütüphanemizden istifade eden öğrencilerin ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda mesai saatlerinde değişikliğe gittiklerini belirtti. 31 Temmuz 2016 tarihinde sona ermek üzere Gazi İl Halk Kütüphanesi'nin mesai saatlerinin hafta içi 08.00-22.00, hafta sonu ise 09.00-20.00 olarak yeniden düzenlendiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "Bundaki amacımız da, Yükseköğretime Geçiş, Kamu Personeli Seçme, Lisans Yerleştirme ve Tıpta Uzmanlık Sınavlarında Ordu'nun başarı seviyesini artırabilmek, kullanıcıların Kütüphaneden daha fazla istifade edebilmelerini sağlamaktır" dedi.

KÜTÜPHANEYE GELENLERE SICAK ÇORBA

Ordu Gazi İl Halk Kütüphanesi'nde kapanış saatlerinin uzatılması ile birlikte, kütüphaneye gelenlerin akşam yemeği sorununu ortadan kaldırmak için Altınordu Belediyesi ile proje geliştirdiklerini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, akşam kütüphaneye gelen herkese çorba ikramı yapılacağını açıkladı. Vali Balkanlıoğlu, "Doğal olarak saatlerin de uzatılması ile birlikte buraya kitap okumaya, ders çalışmaya gelen insanlar acıkabiliyor. Yemek yemeleri lazım ama o da çok büyük vakit kaybı anlamına geliyor. Temmuz ayının sonuna kadar her gece burada ekmeği ile birlikte son derece besleyici ve lezzetli sıcak çorba ikram edilecek. Projemize ortak olan Altınordu Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Ders çalışacak ve kitap okuyacak insanlara katkısından dolayı Ordu Kültür ve Turizm Müdürümüze ve bu işi geç saatlere kadar gönüllü olarak yapan kütüphane görevlilerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ÇORBA BİZDEN, BAŞARILI OLMAK GENÇLERDEN"

Proje ortağı Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise lise son sınıf ve mezun gençlerin kendilerini üniversite sınavına hazırlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü, bunun için akşam ders çalışmaya devam ettiklerini hatırlattı. Başkan Tekintaş, "Bence en önemlisi toplu olarak burada bir arada olmaları, dayanışma içerisinde ders çalışıyor olmalarıdır. Biz de onların özellikle evde zaman kaybetmemesi ya da dışarıda yeme-içme ile zaman kaybetmemeleri için burada Ordu Valiliği ve Altınordu Belediyesi olarak birlikte yaptığımız çalışma ile hem onların çorba ihtiyacını, hem de burada güven içerisinde ders çalışmalarını sağlamak üzere proje yürütüyoruz. Çorba ikramı bizden, ders çalışmak, başarılı olmak onlardan" açıklamasında bulundu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ile Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın elinden çorbasını alan kitapseverler de uygulamadan son derece memnun olduklarını ifade etti. Ordu Valiliği ile Altınordu Belediyesi'nin birlikte uygulamaya koyduğu "çorba ikramı" 31 Temmuz 2016 tarihine kadar akşam saatlerini kapsayacak şekilde devam edecek.

Kütüphaneye Gelene Çorba İkramı

Kütüphaneye Gelene Çorba İkramı

Kütüphaneye Gelene Çorba İkramı

Kütüphaneye Gelene Çorba İkramı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim