• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Kütüphane haftası Kuşadası’nda da kutlandı

Kütüphane haftası Kuşadası’nda da kutlandı
53'üncü Kütüphane Haftası, Kuşadası'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

53'üncü Kütüphane Haftası, Kuşadası'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kütüphane Haftası kutlamaları, Kuşadası Hak Kütüphanesi'nde düzenlenen bir törenle başladı.

Kütüphane Haftası kutlama törenine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili İzzet Aşkar, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Jandarma Komutanı Hasan Şahin,Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ile vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Aksoy,kitap okumanın insanın kültürel gelişimine büyük fayda sağladığını belirterek "Bizler kitabın bir yönünü biliyoruz. Kitap kişiyi aradığı bilgiyi ulaştırır. Fakat kitap aynı zamanda kişinin kültürel gelişmesini fayda sağlar ve farklı düşünebilmesine yol açar. Kitap okuyan kişilerin hayal güçleri genişler. İleride topluma faydalı birer birey olmak istiyorsanız bol bol kitap okumalısınız. Kütüphaneler ise kitapların yuvalarıdır, bu açıdan büyük önem arz eder. Kütüphanelerimizin kıymetini bilmeli, kentimizde bulunan kütüphaneleri bilgi edinmek üzere sık sık ziyaret etmeliyiz " dedi.

Kaymakam Aksoy'un ardından Konuşan Belediye Başkanı Kayalı, bilgi edinmenin en doğru yöntemin kitap okumak olduğunu belirterek "Kitaplar kişinin doğru düşünmesini sağlayan araçlardır. Kitaplardan kopuk yaşayan insanlar yaşadığı topluma ve kendi çevrelerine faydalı olamazlar. Hiçbir aktivite size kitap okumanın hazzını yaşatamaz. Hayal gücünüzü ortaya çıkartmanın en önemli yolu kitap okumaktır" dedi.

Tören, yapılan konuşmalarının ardından Kuşadası Hak Kütüphanesi ve Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmalarında dereceye giren yetişkin ve öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Kütüphane haftası Kuşadası’nda da kutlandı

Kütüphane haftası Kuşadası’nda da kutlandı

Kütüphane haftası Kuşadası’nda da kutlandı

Kütüphane haftası Kuşadası’nda da kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim