• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kutlu Doğum’a Görkemli Gece

Kutlu Doğum’a Görkemli Gece
Büyükşehir Belediyesi ile İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Programı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ile İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Programı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde yapıldı. Farklı etkinliklerin yer aldığı görkemli geceye yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile İl Müftülüğü'nce gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programı büyük ilgi gördü. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra Vali Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis, bürokratlar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışını Eyüp Sultan Camii İmam-Hatibi Erhan Mete Kuran-ı Kerim okuyarak yaptı. Gecede bir konuşma yapan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, insanlığı diriltmek, yaşatmak ve yüceltmek için bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin "Gelin Birlik Olalım" çağrısıyla yapıldığını söyledi. Konuşmasında tevhit ve vahdet üzerinde duran Güven, "Müslüman daima ümmetin menfaatini kendi menfaatinin üzerinde tutmalıdır. Vahdet ümmetin onurunu korumakla mümkündür." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kutlu Doğum Haftası'na gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılın temasını "Gelin Birlik Olalım" sloganıyla süslediğini hatırlatan Başkan Çelik, "Bu sloganı kendi içimizde biz de uyguladık ve İl Müftülüğümüzle birlik olarak güçlü ve kaliteli bir program gerçekleştirdik." diye konuştu.

Programa katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de Peygamberimizi anlatmaya sözlerin yetmeyeceğini belirterek, "Bizler çok şanslı bir ümmetiz. Peygamberimizin kıymetini bilerek ve O'nu model alarak her dönemde O'nun ışığı ile yürümeye gayret etmeliyiz" dedi. Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de konuşmasında, yol gösteren ve ışık tutan Peygamberimizin yolundan gitmenin en büyük şeref olduğunu söyledi. İslam dünyasındaki sıkıntılara da değinen Tamer, "Vahdet altında birleşmeyi Allah bize nasip etsin. Allah'tan İslam coğrafyasına huzur getirmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Lüfti Çakan geldi. Geceye konuşmacı olarak katılan Çakan, sinsi bir şekilde İslam ümmetinin hem tevhit inancını hem de tevhit inancının sonucu olan toplumun vahdetini, birliğini, kardeşliğini paramparça etmek için çalışanlar olduğunu belirtti. Değerlerimize sadece İslam ile dönebileceğimizi vurgulayan İsmail Lütfi Çakan, "Dinimizin öğrettiği değerler, Peygamber efendimizin ahenklendirdiği İslam uygulamasına sarılarak kendimize özgü değerlerimizi kazanabiliriz. İslam'ı bir tarafa koyarak, batı değerleri gibi sözlerle vahşi batıyı örnek göstererek bu aziz milletin değerleriyle, inancıyla kimse oynayamaz" ifadelerini kullandı.

Gecede daha sonra Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilk ve ortaokullar ile liselerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Hediye takdiminin ardından ise Mustafa Demirci sahne alarak birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Kuran-ı Kerim ile açılan görkemli gece yine Kuran-ı Kerim ve dua ile kapandı. Kutlu Doğum Programına katılanlara salon çıkışında aşure dağıtıldı.

Kutlu Doğum’a Görkemli Gece

Kutlu Doğum’a Görkemli Gece

Kutlu Doğum’a Görkemli Gece

Kutlu Doğum’a Görkemli Gece

Kutlu Doğum’a Görkemli Gece

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim