• BIST 9561.78
  • Altın 2484.765
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8361
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kutlu Doğum Haftası, Kan Bağışına Yaradı

Kutlu Doğum Haftası, Kan Bağışına Yaradı
Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, Nisan ayı içerisinde bulunan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bin 884 ünite kan bağışı...

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, Nisan ayı içerisinde bulunan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bin 884 ünite kan bağışı yapıldığını söyledi.

Kutlu Doğum Haftası Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Ordu Kan Bağış Merkezi ise bu etkinlikler kapsamında gezici kan bağış araçları ile kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların ayağına gidiyor. Etkinliklerin öncesinde ve sonrasında kurulan kan bağış alanlarına gelen vatandaşlar kan bağışında bulunuyor. Kutlu Doğum Haftası'nın da içinde bulunduğu Nisan ayında yapılan etkinliklerle eş zamanlı çalıştıklarını belirten Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, 19 günlük süre zarfında Ordu genelinde bin 884 ünite kan bağışı topladıklarını belirtti.

DÖNMEZ: "VATANDAŞLARIMIZ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ"

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmalarda kan bağış oranlarının arttığını dile getiren Dönmez, "Biz Mart ayı sonrası Nisan ayı için hedefimizi 2 bin 200 ünite kan bağışı olarak belirlemiştik. Gelinen noktada Nisan ayının 19 günlük dilimini geride bıraktık ve bin 884 ünite kan bağışı toplamış olduk. Ay sonu itibari ile de 2 bin 200 olan hedefimizin fazlasıyla geçileceğini düşünüyorum. Nisan ayında kısa sürede bu rakamlara ulaşmamızda en büyük etki Müftülüklerimiz ile ortak hareket ettiğimiz Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri oldu. Bu sayede vatandaşlarımız kan bağışına daha çok ilgi gösterdi. Bundan sonraki günlerde de üniversitelerimizle ortak çalışacağız ve kan bağışında oldukça mesafe kat edeceğiz" dedi.

İLÇELER ARASINDA EN ÇOK BAĞIŞ ÜNYE'DEN

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçelerde önemli oranlarda kan bağışlarının yapıldığına dikkat çeken Dönmez, "Kan Bağış Merkezi olarak Kutlu Doğum çalışmalarını ilk olarak Korgan ilçemizde başlattık. Burada bayan personel ağırlıklı bir çalışma yürüttük ve 61 ünite kan bağışı elde edildi. Daha sonra Aybastı'da yapılan çalışmalarda 118 ünite, Çatalpınar ilçesinde 71 ünite, Mesudiye ilçesinde 51 ünite, Tekkiraz Mahallesi'nde 28 ünite, Gölköy ilçesinde 90 ünite, Çaybaşı ilçesinde 31 ünite, Perşembe ilçesinde 115 ünite ve son olarak Ünye Müftülüğümüzle yaptığımız iki günlük çalışma sonucunda da 392 ünite kan bağışı elde ettik" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim