• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kutlu Doğum Haftası 'gelin birlik olalım' temasıyla kutlanacak

Kutlu Doğum Haftası 'gelin birlik olalım' temasıyla kutlanacak
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerinin "Gelin Birlik Olalım" çağrısıyla, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerinin "Gelin Birlik Olalım" çağrısıyla, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı olacağını söyledi. Görmez, "İnsanlığı yüceltmek için, insanlığı diriltmek için, insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım çağrısında bulunacağız. Bu çağrımız öncelikle bütün insanlığa, sevgili Peygamberimizin insanlığa çağrısını kutlu doğum ikliminde yenilemeye çalışacağız." dedi.

Mehmet Görmez, 2016 Kutlu Doğum Etkinlikleri ile ilgili Eyüp'te bulunan Bahariye Mevlevihanesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Bu seneki etkinliklerin "Gelin Birlik Olalım" çağrısıyla, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı olacağını açıklayan Görmez, bu gece idrak edilecek olan Regaip Kandilini kutladı.

Kutlu Doğum Haftasının 2011 yılından bu yana farklı temalarla kutlandığını anlatan Görmez, "2011 yılında Hz. Peygamber ve merhamet eğitimi üzerinde durduk. Bizim için çok önemli bir kavramdı, önemli kavram olmaya devam ediyor. Merhamet merhamet merhamet demeye devam etmemiz gerekiyor. Biz 2011 yılında Hz. Peygamber ve merhamet dedik ama o günden bu güne üzülerek belirteyim coğrafyamızda merhametsizlikler arttı. Bütün dünyada merhamete olan ihtiyacı çok daha fazla arttı. Daha sonra insan onuru üzerinde durduk. Çünkü yeryüzünde insan onurunu kaybettiği zaman, sevgili Peygamberimizin insanlığa getirdiği bütün değerleri de kaybetmiş oluruz." diye konuştu.

Görmez, "Bu sene ise biz "gelin birlik olalım" Hz Peygamber tevhid ve vahdet ilişkisini ele almaya karar verdik. İnsanlığı yüceltmek için, insanlığı diriltmek için, insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım çağrısında bulunacağız. Bu çağrımız öncelikle bütün insanlığa sevgili Peygamberimizin insanlığa çağrısını kutlu doğum ikliminde yenilemeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

İNSAN DİNİ DEĞERSİZLEŞTİRİYOR

Konuşmasında insanın dini değersizleştirdiğini söyleyen Görmez, "İnsan sadece kendisini değersizleştirmiyor. Maalesef insan kendisine değer kazandıracak yegâne ilahi kaynak olan dini de değersizleştiriyor. Din insanlara rahmet getiriyor, insanlar dini şiddetin kaynağın haline getirebiliyor. Din insana adalet getiriyor, insanlar dinden hareketle adaletsizlikler yapabiliyor. Onun için bütün bunun yolu bütün insanlığa yeniden insanlığını hatırlatmaktan geçer. Bütün peygamberlerin gönderiliş gayesi insana insanlığını hatırlatmaktır." dedi.

ELİ KALEM TUTACAK NİCE ÇOCUKLARIMIZ DAĞLARA GÖTÜRÜLDÜ

Türkiye'de yaşanan olaylara da değinen Görmez, "Kutlu Doğum haftasında elbette kendi ülkemizde kendi vatandaşlarımıza kendi kardeşlerimize yönelik olacak. Çok derin bir takım siyasi kutuplaşmalar içerisinde toplumumuzun farklı kesimlerinin birbirini üzmeye devam ettiğini müşahede ediyoruz. Aynı süreçler içerisinde ülkemizde nice yavrularımız şehit veriyoruz. Ankara'da İstanbul'da bombalar patlıyor. Güneydoğumuz bir takım insanlar tarafından adeta işgal edildi. Büyük zorluklardan geçiyoruz. Eli kalem tutacak nice çocuklarımız dağlara götürüldü ve orada adeta bir katillik eğitiminden geçtiler. Bütün bu süreçleri düşünerek bizim birliğe ihtiyacımız var. Bizim o birlik ruhunu yeniden inşa etmeye ihtiyacımız var. Hep birlikte insanlığı yüceltmek için birlik olalım çağrısını aynı zamanda birbirimize yöneltmemiz lazım." dedi.

KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ SULTANAHMET'TE BAŞLIYOR

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılacak programın detaylarını açıklayan Görmez, "Yarın inşallah cuma namazını Sultanahmet Camii'nde milletimizle birlikte eda ettikten sonra Ayasofya'da her sene olduğu gibi kutlu doğum haftamızın bir sanat boyutu var. Sayın Başbakanımızın da katılımıyla sergi açılışı yapacağız. Cumartesi günü Ankara da Kutlu Doğum açılış programını yapacağız. 10 Nisan'da her sene olduğu gibi biz kutlu doğum programlarımızdan bir tanesini yurt dışındaki millet varlığımızla birlikte idrak ediyoruz. Bu sene Fransa'da Müslüman kardeşlerimizle beraber olacağız. 17 Nisan'da farklı bir etkinlik yapılacak. İpsala'da bir sınır buluşması gerçekleştirilecek. Bulgaristan ve Yunanistan'da yaşayan Müslüman kardeşlerimiz ile birlikte Edirne'de hep birlikte buluşarak sevgili Peygaberimiz SAV'in kutlu doğumunu birlikte orada idrak etmiş olacağız. 17 Nisan Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımızın katılımıyla İstanbul'da Sinan Erdem Salonu'nda yine aynı şekilde İstanbul'daki sivil toplum örgütlerimizle birlikte çok daha görkemli bir kutlu doğum gecesi düzenlemiş olacağız. 22 Nisan Cuma günü Diyarbakır'da Kutlu doğum programını icra etmiş olacağız. Her sene olduğu gibi bu sene de Kutlu Doğum Haftamızın bir bilimsel boyutu var. 15-17 Nisan tarihlerinde Samsun'da akademisyenlerimizle birlikte gerçekleştirilecek. Bu sene bir siyer okuma anlama çağrısı olacak. Toplumun her ferdinin ailece sevgili Peygamberimizin hayatını anlatan bir kitabı doğumundan vefatına kadar okumaları gerektiği üzerinde çalışmalarımız yürüyecek. Aynı şekilde bu sene "Gençlik Kutlu Doğum'da buluşuyor" programlarını Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte 81 ilimizde gerçekleştirmeye çalışacağız. Terör mağduru kardeşlerimize yönelik etkinliklerimiz olacak. Onları göçtükleri yerlerde unutmayacağız, onlarla birlikte olacağız. Ayrıca cezaevlerine yönelik programlarımız devam edecek." dedi.

Cihan

Kutlu Doğum Haftası 'gelin birlik olalım' temasıyla kutlanacak

Kutlu Doğum Haftası 'gelin birlik olalım' temasıyla kutlanacak

Kutlu Doğum Haftası 'gelin birlik olalım' temasıyla kutlanacak

Kutlu Doğum Haftası 'gelin birlik olalım' temasıyla kutlanacak

Kutlu Doğum Haftası 'gelin birlik olalım' temasıyla kutlanacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim