• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Vatandaşlardan Yoğun İlgi
Beyoğlu'nda çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen kutlu doğum programında Umre ödüllü Kuran-ı Kerim okuma yarışması birincisi Muhammed Yahya...

Beyoğlu'nda çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen kutlu doğum programında Umre ödüllü Kuran-ı Kerim okuma yarışması birincisi Muhammed Yahya Yıldızhan Kur'an okurken, öğrencilerin sergiledikleri Peygamber Efendimiz'in hayatını anlatan tiyatro oyunu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu İlçe Müftülüğü ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programında Peygamber Efendimiz anıldı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlik kapsamında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tiyatro oyunu gerçekleşti. Programa; Beyoğlu Kaymakamı Osman İnce, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı katıldı.

Peygamber efendimizin doğumunun 1444. yıldönümü münasebeti ile düzenlenen programda konuşan Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman, "Tevhid bu senenin konusu. La ilahe illallah, yani Allah'ın dışındaki her şeyi reddediyorum demek. Allah'tan başka hiçbir şeyi kabul etmiyorum demek. Kabe'de 360 tane put vardı. Her kabile put yarışı içerisindeydi. Bunlardan dört tanesi ağababasıydı diyorum ben, büyükleriydi. Lat, Menat, Uzza ve Hubel gibi. Dolayısıyla peygamberimiz La ilahe illallah'ı bize anlatırken Allah'ın dışında her şeyi reddettiğimizi söylüyor. Tevhid işte budur. Tevhid sadece itikatta inançta söylediğimiz bir şey değil. Tevhid aynı zamanda hayat tarzımız, yaşam tarzımız ve hayat biçimimiz. Diyanet İşleri Başkanımızın tevhitle alakalı çok güzel cümleleri var. Bunlardan birinde Tevhid, kulluk ve köleliğin kula ve köle olana yapılmayacağının ortaya konmasıdır diyor. Tevhid medeniyetin unsurlarını dil, ırk, renk olarak asla ayırmaz. Tevhid ilkesinin toplumsal hayattaki karşılığı vahdettir. Yani bir olmak, beraber olmaktır. Vahdet ise tevhid bayrağı altında toplanmaktır" diye konuştu.

3 KATEGORİDE BİNLERCE KATILIMCI YARIŞTI

Siyer yarışmasından Kur'an okuma yarışmasına kadar birçok yaş grubu ve kategoride yarışma düzenlediklerini söyleyen Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, "Yetişkinler kategorisi, ortaokullarda 7'nci ve 8'nci sınıf öğrencilerinin katıldığı kategori ve liselerimizin 9-10-11'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı kategori. Bu 3 kategoride toplam 5 bin 500 katılım oldu ve sonuçları bugün açıklayıp ödülleri sahiplerine kavuşturacağız. Ayrıca ortaokullar arasında Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi. Bir diğer yarışmamız ise yine ortaokullar arasında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmalara iştirak eden tüm dostlara ve öğrencilere minnettarız. Özellikle birçok boyutu olan ve geniş katılımla gerçekleştirilen siyer-i nebi yarışmamız büyük fedakarlıklar gerektiriyordu. Katkılarından dolayı Beyoğlu Belediye Başkanımıza, Beyoğlu Müftümüze ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Program kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Umre ödüllü Kuran-ı Kerim okuma yarışması birincisi Muhammed Yahya Yıldızhan Kur'an okurken, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sergiledikleri Peygamber Efendimizin hayatını anlatan tiyatro oyunu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Kutlu doğum haftası dolayısıyla gerçekleştirilen program, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödül töreniyle son buldu.

Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim