• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi

Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi
Belediye Konferans Salonu'nda Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu'nda Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, "İnsanlığın kurtuluş reçetesi O yüce insanın tebliğinde mevcut" dedi.

1989 yılından beri kutlanmakta olan "Kutlu Doğum Haftası" bu yıl 11-17 Nisan 2016 tarihleri arasında kutlanacak olup, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın temsilciliklerinin bulunduğu her yerde olduğu gibi Malatya'da birçok etkinlik düzenlendi. Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programı okunan İstiklal Marşı, Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz'ın Kur-anı Kerim tilaveti ve meali ve sinevizyon gösterisi ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ümit Çimen, Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası'nda "Hz. Peygamber, Tevdit ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım" konusunu ele aldığını ifade etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuran-ı Kerim'in ve Hz. Muhammed'in rehber edilmesi gerektiğini belirtti.

Daha sonra konuşan Vali Süleyman Vali Kamçı ise Kutlu Doğum Haftası'nın önemini anlattı. Kamçı, "Son Peygamber Hz. Muhammed'in yüce Allah'tan getirdiği evrensel mesajları anlamak, merhamet timsali O Peygamberin sevgisi çerçevesinde aziz milletimize birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları kazandırmak ve O'na duyulan emsalsiz sevgiyi payidar kılmak amacıyla tertip edilen Kutlu Doğum Haftası programında sizlerle birlikte olmanın sevincini yaşıyorum. Şüphe yok ki, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı ve yardımlaşmayı, güzel ahlakı ve insani erdemleri ve elbette adalet ve hoşgörüyü O rahmet Peygamberi'nin örnek hayatı ile tatbik ettiği ilahi buyruklar vasıtasıyla öğrendik. O ki, bir cahiliye toplumunu medeni bir topluma dönüştürmüş ve bu zor işin sırrının insanın gönlüne ulaşmak olduğunu göstermiştir. Birbirine düşmanlık güden kabileleri kardeş yapmış, insanlığın yüreğine çöreklenen kin ve nefretin yerine sevgi, barış ve hoşgörü tohumları ekmiştir. Fakat maalesef büyük bir üzüntü ve hayretle müşahede etmekteyiz ki, bugün Müslüman toplumlarda bile hiç tereddüt göstermeksizin kardeş kanı akıtılmakta, kardeşlik hukuku ayak altı edilmekte, Hz. Peygamberin üstün gayretleriyle kurulan emanet müessesesinin temeli sarsılmaktadır. Dolayısıyla, akan kardeş kanının durması, insanlığın birbirinden emin olması, O'nun ektiği barış, kardeşlik ve hoşgörü tohumlarının yeniden ve acilen yeşertilmesi hayati önem arz etmektedir. İnsanlığın kurtuluş reçetesinin O yüce insanın tebliğinde mevcut bulunduğu unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, ümmeti olmaktan onur duyduğumuz iki cihan serveri Efendimizi ihtiramla yad ediyor, başta İslam alemi olmak üzere bütün insanlığa sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik duygularıyla dolu bir dünya diliyorum" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman'ın "Hz. Peygamber, Tevdit ve Vahdet" konulu konuşmasının ardından Hadis Ezberleme Yarışması'nda üniversite öğrencileri arasında dereceye girenlere Vali Kamçı, Kuran kursları arasında dereceye girenlere Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında derece girenlere ödüllerini Vali Yardımcısı Miktat Alan verdi. Ödül töreni sonrası protokol üyelerine İl Müftüsü Çimen ve Prof. Dr. Fikret Karaman tarafından yapılan gül takdim edildi.

Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi

Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi

Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi

Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim