• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kütahya’ya 10 Bin Çınar

Kütahya’ya 10 Bin Çınar
Dünya Ormancılık Günü kutlaması kapsamında, Türkiye'nin 3 ilinde eş zamanlı gerçekleştirilen "5 bin köye 5 bin orman" projesi Kütahya'da coşkulu bir...

Dünya Ormancılık Günü kutlaması kapsamında, Türkiye'nin 3 ilinde eş zamanlı gerçekleştirilen "5 bin köye 5 bin orman" projesi Kütahya'da coşkulu bir şekilde başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantısıyla gerçekleştirilen törene Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel ve Vural Kavuncu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali YardımcıIarı Hüdayar Mete Buhara, Rıza Gençoğlu, Aytaç Akgül, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki törenden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ndeki törene hologram sistemiyle bağlandı. İlk olarak Kütahya'daki törene bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında, "Kıymetli misafirler, değerli kardeşlerim, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Kütahya'da bizleri canlı bağlantıyla takip eden kardeşlerimize de selamlarımı iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kütahya Valisi Şerif Yılmaz yanıt verdi. Vali Yılmaz, "Kuruluşun ve kurtuluşun diyarı, ulu çınarın ilk dikildiği, Hayme Ana'nın torunlarının şehri Kütahya'dan saygılarımızı arz ediyoruz. Ecdadın mirasını yaşatmak için dün olduğu gibi bugün de sizlerin huzurunda çınarlarımızı toprakla buluşturuyor, ecdadımızın mirasını yine bu topraklarda sizlerin himayesinde yaşatıyoruz. Yedi Osmanlı vilayetine çınar ağacı dikim projesi kapsamında Kütahya'mıza 63 köy ve mahallede 10 bin çınar ağacı dikilecek olup, bunun bin adedi DPÜ kampüsüne dikilecektir. Cumhurbaşkanım, ülkemizin yeşil dokusunun artırılması ve orman köylülerimizin desteklenmesi gayesiyle, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca uygulamaya konulan, 5 bin köye 5 bin Gelir Getirici Orman projesi ile 2016 Çınar Yılını, zatı alinizin izni ile başlatıyoruz" dedi.

Canlı bağlantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eş zamanlı Kütahya'da Vali Şerif Yılmaz ile il protokolü tarafından açılış butonuna basıldı.

Daha sonra Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ile il protokolü tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kütahya’ya 10 Bin Çınar

Kütahya’ya 10 Bin Çınar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim