• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kütahya’nın Ormanlarını İncelediler

Kütahya’nın Ormanlarını İncelediler
Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü'nden Kütahya'ya gelen teknik heyet, ormancılık alınında incelemelerde bulundu.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü'nden Kütahya'ya gelen teknik heyet, ormancılık alınında incelemelerde bulundu.

Sakarya Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir başkanlığındaki 10 işletme şefinden oluşan teknik gezi heyeti; hazırlanan arazi programı ile yapılan ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Hazırlanan program dahilinde, Kütahya ilinin etrafında yapılan ağaçlandırma çalışmalarında incelemelerde bulunuldu. 1960'li yıllardan itibaren başlayan bu ağaçlandırma çalışmalarının Kütahya'nın adeta sigortası konumunda olduğu belirtilerek, bu sayede Kütahya ilinin arkasında yüksekçe bir dağ olmasına rağmen sel sıkıntısı çekmediği, ağaçlandırma sahalarının suyu süzüp derelere salarak, sel oluşumunun önüne geçilmesine katkı sağladığı bildirildi.

Heyet, daha sonra Kütahya Hisar Kalesi başta olmak üzere Ulu Cami, Yeraltı Kaynakları Maden Müzesi, Çiniciler Çarşısı, Sevgi Yolu gibi Kütahya'nın tarihi ve turistik yerlerini de gezdi.

Gezi programı sonrası Bölge Müdürümüz İbrahim Ergüven'i makamında ziyaret eden Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü teknik ekibi, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla düzenlenen bu tür gezilerin faydalı olduğunun altını çizdi. Ergüven, orman teşkilatında görev yapan personelin birbirlerini tanımaları ve farklı bölgelerdeki ormancılık çalışmalarını yerinde görmeleri açısından da bu tür gezilerin devam etmesinin yararlı olacağını söyledi.

Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir'de başta Bölge Müdürü İbrahim Ergüven ve İşletme Müdürü Savaş Ünle olmak üzere; Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün göstermiş olduğu yakın alaka ve misafirperverlikten son derece memnun olduklarını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bölge Müdürü İbrahim Ergüven'e küçük bir anı bırakan heyet, Çekilen hatıra fotoğrafının ardından Kütahya'dan ayrıldı.? (EFE)

Kütahya’nın Ormanlarını İncelediler

Kütahya’nın Ormanlarını İncelediler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim