• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kütahya’dan Artvin halkına destek

Kütahya’dan Artvin halkına destek
CHP Kütahya İl Başkanlığı, Artvin'in Cerattape Bölgesi'nde başlatılmak istenen madencilik faaliyetlerine tepki gösterirken, Artvin halkına destek verdi.

CHP Kütahya İl Başkanlığı, Artvin'in Cerattape Bölgesi'nde başlatılmak istenen madencilik faaliyetlerine tepki gösterirken, Artvin halkına destek verdi.

Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, "Artvin dünya mirası, güzel doğası ile yaşam hakkı için yıllardır verdikleri hukuk mücadelesini kazanmıştır. Artvin, rüşvetçi, halkına küfreden, yandaş sermaye Cengiz Holding patronuna peşkeş çekilmek istenmektedir. Bunu kabul etmeyen Artvin halkı ağaçları, doğası, yaşam hakkı için direnmektedir." dedi.

İl Başkanı Şahbaz, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bugün AKP devletin asker ve polisini yaşam hakkı ve gelecekleri için direnen onurlu Artvin halkının üzerine sürmektedir. Şehrin giriş ve çıkışları kapatılmakta, Artvin halkı saldırıya uğramaktadır. Maden işletmesi on binlerce ağacı, cennet doğayı, katlederek tüm canlıların yaşam alanını binlerce yıl yok edecek, zehir kaynağına dönüştürecektir. Ülkemizde ilk defa siyanürle maden işletmesinin yapıldığı gümüş madeninin bulunduğu Kütahya, yıllardır şehrin dibindeki siyanür havuzlarıyla hayatını sürdürmektedir. Bu havuzlardan meydana gelen kaçakların yer altı ve yer üstü sularına karıştığı ölçümlerle ve gerek yaban hayatında, gerekse evcil hayvanlarda zehirlenmelerle defalarca açığa çıkmıştır. 2011 yılında siyanür havuzlarının yıkılması ile birlikte taşkın oluşmuş, ilimiz ve su havzası içinde bulunan bölge ciddi bir siyanür zehirlenmesi ile yüz yüze kalmıştır. Şehrimiz siyanür havuzlarıyla birlikte işçilerinde ağır metal zehirlenmeleriyle, halkımızda görülen salgın şekildeki kanser vakalarıyla ağır bedeller ödemeye devam etmektedir. Geleceğimizin nasıl şekilleneceği de bir soru işaretidir. Artvin halkı sadece bugün için değil, yok edilecek yaşamları ve gelecekleri için de direnmektedir. Yurdun her yanında ağaç sevdasını yüreğinde taşıyan, yaşam hakkını savunan milyonlar direnen Artvin halkının yanındadır. Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak insanla birlikte çiçeğin, ağacın, kurdun kuşun tüm doğanın yaşam hakkını savunuyoruz. Gelecekleri, doğaları ve yaşam hakkı için direnen onurlu Artvin halkının yanındayız."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim