• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Kütahya’da kafatası şekillendirme ameliyatında 3 boyutlu teknoloji

Kütahya’da kafatası şekillendirme ameliyatında 3 boyutlu teknoloji
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği ve İleri Teknoloji Merkezinin (İLTEM) ortak çalışmasıyla...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği ve İleri Teknoloji Merkezinin (İLTEM) ortak çalışmasıyla Kranioplasti, (kafatası şekillendirme) ameliyatının Üç Boyutlu Teknoloji gerçekleştirildiği bildirildi.

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği Anabilimdalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Emre Aydın, Yrd. Doç. Dr. İsmail Kaya ile birlikte Dumlupınar Üniversitesi İLTEM Müdürü Doç. Dr. Gürsel Yanık tarafından yapılan başarılı çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Hasan Emre Aydın, "Kranioplasti yani kafatası şekillendirme ameliyatı travma, tümör veya benzeri nedenlerle ameliyat edilmiş hastalarda oluşan kemik defekti onarmak için uygulanır. Cerrahi işlem hastamızın ihtiyacına göre kimi zaman estetik açıdan kimi zaman ise tıbbi gereklilik nedeniyle yapılmaktadır. Günümüzde manuplasyon ile kranioplasti kitinin kemik defekti olan sahaya uygun hale getirilmesi ile cerrahi işlem uygulanmaktadır. Dumlupınar Üniversitesi İLTEM (İleri Teknoloji Merkezi) bünyesinde bulunan üç boyutlu yazıcı ünitesinde konusunda deneyimli mühendislerimiz tarafından hastamızdan alınan radyolojik veriler bilgisayar destekli programlar kullanılarak mevcut defekt (kusur) tam olarak kapatılacak şekilde kalıp hazırlanmaktadır. Dumlupınar Üniversitesi, Tıp Fakültesi, D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği ve İLTEM ortak çalışmasıyla Türkiye" de sadece birkaç merkezde yapılan uygulama sayesinde cerrahi süresi oldukça kısalmakta ve hastamıza özel defekti tam olarak kapatacak ölçülerde kranioplasti ameliyatı yapılmakta, sonuçta hastalarımız şifa ile taburcu edilmektedir" dedi.

"Büyük ameliyatlar kliniğimizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır"

Aydın,"Genel Sekreterliğimizin desteğiyle sahip olduğumuz hastanemizdeki cerrahi donanım ve Rektörlüğümüz ve Dekanlığımız tarafından sağlanan teknolojik donanımların birlikte kullanılması hasta güveni ile birleştiğinde Sağlık Uygulama Tebliği'nde A grubu olarak sınıflandırılan büyük ameliyatlar kliniğimizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Nöroşirürji Kliniği olarak Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir ve Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Sabahattin Altıntaş'ın destekleri sayesinde ekibimiz ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bireyselliğin dışında hastalarımızın tedavi başarısında öneme sahip olan Disiplinler arası çalışmalara olanak sağlayan büyük bir üniversitede de görev yapmanın avantajlarına sahip olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

Böyle bir birlikteliğin kendilerini mutlu ettiğini belirten Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, "Öncelikle hastamıza "geçmiş olsun" diyoruz. Bu çalışma hasta için hem estetik yönden hem de daha güzel ve sağlıklı olması yönünden önem arz ediyor. Belki Tıp'ta, İLTEM en uzak gibi duruyor, fakat cihazlarımız sayesinde birde bakılıyorsunuz bir anda en önemli hale gelebiliyor. Basit bir cihazla bile çok önemli çalışmalar yapılabiliyor. Bundan sonra da daha güzel ve çeşitli çalışmalara devam edeceğiz. Bu tür çalışmalar hem ilimiz için hem de Üniversitemiz için güzel çalışmalar hocalarımızı tebrik ediyorum" İfadelerine yer verdi.

59 yaşında ki hasta; Operasyondan sonra normal hayatına devam ettiğini, hekimine güvendiğini, hiç üzülmeden ve hiçbir zorlukla karşılaşmadan bütün işlemlerinin yapıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

59 yaşındaki hasta ise; Operasyondan sonra normal hayatına devam ettiğini, hekimine güvendiğini ve hiç üzülmeden hiç bir zorlukla karşılaşmadan bütün işlemlerinin yapıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'de sadece birkaç merkezde yapılan uygulamayı Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir ve Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Sabahattin Altıntaş takdirle karşıladı.(EFE)

Kütahya’da kafatası şekillendirme ameliyatında 3 boyutlu teknoloji

Kütahya’da kafatası şekillendirme ameliyatında 3 boyutlu teknoloji

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim