• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kütahya’da ’Basınımızla Bilgileniyoruz’ Konulu Eğitim Semineri

Kütahya’da ’Basınımızla Bilgileniyoruz’ Konulu Eğitim Semineri
Kütahya'da valilik tarafından "Basınımızla Bilgileniyoruz" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Kütahya'da valilik tarafından "Basınımızla Bilgileniyoruz" konulu eğitim semineri düzenlendi.

İl Özel İdaresi Meclis Salonu'ndaki seminere Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü İdari Müşaviri Mehmet Nail Duran, Basın Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, Basın ve Enformasyon Uzman Yardımcısı Serdal Koçer, Basın ve Enformasyon Uzman Yardımcısı Erkan Ak, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Mehmet Akbaş, İl Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü Şefi Ömer Karakaya ile Defterdarlık Gelir Uzmanı Nihat Altuğ ile basın temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmalarını Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara ile Basın Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı gerçekleştirdi.

Basın temsilcileri tarafından büyük ilgiyle takip edilen eğitim seminerinde Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü İdari Müşaviri Mehmet Nail Duran 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun, Basın İlan Kurumu Genel Kurul Kararları, resmi ilan alan gazeteler ile ilgili bilgiler verdi.

Yerel Basının Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile ilgili iş ve işlemler hakkında katılımcıları İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Mehmet Akbaş bilgilendirirken, gazetelerin mali yükümlülüklerine ilişkin konuşmayı ise Defterdarlık Gelir Uzmanı Nihat Altuğ yaptı.

5187 sayılı Basın Kanunu, 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştırılanlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkındaki Kanun ile Basın Kartı Yönetmeliği, Basın Kartı Uygulamaları mevzuatına ilişkin bilgilendirmeyi ise Basın ve Enformasyon Uzman Yardımcıları Serdal Koçer ile Erkan Ak yaptı.

Kütahya Merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren yerel basın kuruluşlarını kapsayan "Basınımızla Bilgileniyoruz" projesi ile Kütahya ilinde yerel basının sorunlarına ışık tutmak, basın-yayını ilgilendiren mevzuatı ve bunların doğru ve etkili bir şekilde uygulanmasını anlatmak, birbirleriyle etkileşimlerini ve bilgi paylaşımını sağlamak suretiyle etkinlik ve verimliliğini arttırarak yerel basının Kütahya ilinde gelişmesi amaçlanıyor. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim