• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kütahya’da 340 çiftçiye 45 ton Macar Fiği dağıtıldı

Kütahya’da 340 çiftçiye 45 ton Macar Fiği dağıtıldı
Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi iş birliğiyle 340 çiftçiye tamamı hibe 45 ton macar fiği tohumu teslim...

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi iş birliğiyle 340 çiftçiye tamamı hibe 45 ton macar fiği tohumu teslim edildiği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Yem bitkileri üretimini geliştirme projesi" kapsamında, hayvancılık faaliyeti ile uğraşan üreticilerin kaliteli kaba yem ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından üretilen 45 ton macar fiği Tohumu, Kütahya İl Özel İdaresi katkısıyla temin edilerek, merkez ve 8 ilçedeki 340 yetiştiriciye 4 bin 500 dekar alana ekilmek üzere tamamı hibe olarak teslim edildi.

İl Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde gerçekleştirilen Macar Fiği teslim töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, " hayvancılıkta et meselesi, ot meselesidir" dedi.

Gümüş, "Geçen sene Eylül ayında proje çalışmalarını tamamladığımız Macar fiği tohum teslimini bugün gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımız TİGEM Üretme Çiftliğinden, Türkiye genelinde üretilen 230 ton macar fiği tohumunun 45 tonunu daha fazla çiftçimizin faydalanmasını sağlayarak piyasa fiyatlarının altında sizler için satın aldık. Biz sizlerden bir tek şey istiyoruz üretim. Alacağınız tohumların ekimi ve gübreleme gibi konularda sizlere her tür teknik desteği vermeye hazırız. Bizden daha fazla isteyin, daha fazla vermek için çalışalım. Ekimi yapılacak olan macar fiği tohumlarının çiftçilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, bol bereketli bir yıl temenni ediyorum" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçilerin yoğun ilgi ve talep gösterdiği "Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında, hayvancılık yapan çiftçilerin kaba yem ihtiyacının yüzde 50'sini karşılayacak şekilde ücretsiz teslimi yapılan macar fiği tohumları için Kütahya merkez ve ilçelerinde 2 bin 71 başvuru alındığını, İl ve İlçe Müdürlüklerinin tarımsal potansiyellerine göre yapılan tarımsal üretim değerlendirmeleri sonucunda 340 çiftçiye tohumların teslim edildiğini belirttiler.(EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim