• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Gürallar'ı şehre ihanet etmekle suçladı

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Gürallar'ı şehre ihanet etmekle suçladı
"Süleyman Efendi Cemaati'nin kermesini durduran, cami kapatan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, bu defa da şehrin en büyük yatırımcısı Gürallar'ı Kütahya'ya...

"Süleyman Efendi Cemaati'nin kermesini durduran, cami kapatan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, bu defa da şehrin en büyük yatırımcısı Gürallar'ı Kütahya'ya ihanet etmekle suçladı.

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Kütahya Ilıca Otel Harlek açılışında Vali Şerif Yılmaz'ın, "İhaleye katılınmaması için gazetelere beyanat verildi. Bu Kütahya'ya yapılacak en büyük ihanettir" şeklindeki açıklamalarına çok üzüldüğünü söyledi. Nafi Güral, "Bana reva görülenlere üzülmedim dersem yalan olur. Ben kavga adamı değil, hizmet adamıyım. Bu saldırılar ile beni ve şirketlerimi yıldırmak, bıktırmak, itibarsızlaştırmak istedikleri anlaşılıyor ancak ne yaparlarsa yapsınlar korkmayacağız, yılmayacağız, hizmetlerimize devam edeceğiz. Onlara aynı üslupla cevap veremem. Sadece hakkımı helal etmediğimi söylemekle yetinirim." dedi.

AÇILIŞTA YAŞANANLAR

NG Kütahya Seramik A.Ş. tarafından iki yıl önce devredilen Kütahya Ilıca Harlek Otel, Kütahya Belediyesi iştiraki Simpaş A.Ş tarafından yapılan törenle yeniden hizmete açıldı. Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu önceki işletmecinin Otel Harlek'i 4 milyon TL zarara uğrattığını belirttiği açılış konuşmasında, "Kütahya'da termal turizmin mihenk taşı sayılan Harlek otelimizin bu haline göz yumamazdık. Belediyemizin iştiraklerinden Simpaş A.Ş. vasıtasıyla Harlek Otelimizi eskisinden daha iyi bir hale getirmek için ciddi çaba sarf ettik. Yaklaşık 4 milyonluk bir yatırımla otelimizi yeniden Kütahyalıların hizmetine sunduk. Harlek Otel'in kapalı kaldığı dönemde belki de kaybettiği müşteri potansiyeli yanında ülkemizin, şehrimizin katma değerine ciddi bir eksisi olmuştur. Bu dönemde ortalama yüzde 60 doluluk oranıyla çalıştığını varsayarsak yaklaşık 4 milyon TL civarı zarar söz konusu. Bu Kütahyalı'nın kaybıdır. Daha önceki işletmecinin sözleşmesi gereği vaat edip yerine getirmediği yatırımlar söz konusuydu. Biz Kütahya halkı adına bunun sonuna kadar takipçisi olduk. Gerekli hukuki süreci başlatarak Kütahyalı hemşehrilerimizin hakkını korumayı görevimiz bildik." dedi.

Vali Şerif Yılmaz da Otel Harlek ihalesine katılınmaması için verilen beyanatların Kütahya'ya yapılan en büyük ihanet olduğunu ifade etti. Vali Yılmaz, "Harlek 49 yıllığına daha önce belediyeye tahsis edilmişti. Tahsis süresi 2015 yılı itibariyle tamamlandı. Bunun tekrar belediyeye tahsisi ile ilgili Orman Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile özel görüşme neticesinde buranın tahsisi tekrar belediyemize verildi. Başka talipliler de vardı ama tercih belediyeye kullanıldı, belediyeye tahsis edildi. Belediye burayı ihaleye çıkarttı aslında. Ama maalesef, belki o tarihteki beyanatları da duymuşsunuzdur, ihaleye katılınmaması için gazetelere beyanat verildi. Bu Kütahya'ya yapılacak en büyük ihanettir." diye konuştu.

NAFİ GÜRAL: TEŞEKKÜR BEKLERKEN İHANETLE SUÇLANDIK

Teşekkür beklerken ihanetle suçlandıklarını kaydeden NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, üzüntüsünü kamuoyuna yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. Harap hali ve kötü yönetimi nedeni ile Turizm Belgesi iptal edilmiş oteli 3 milyon 600 bin dolar harcama yaparak Özel Belgeli Turistik Otel haline getirdiklerini hatırlatan Nafi Güral, 2004 yılında 10 yıl için kiraladıkları Harlek Otel'e yaptıkları yatırımları şöyle sıraladı: "Otel açık alandan gidilen bloklar halinde iken, birbirine koridorlar ile bağlayarak özellikle kış aylarında açık havada yürümek mecburiyetini ortadan kaldırdık. Tüm mekanik ve elektrik tesisatını değiştirdik. 2004 yılında oteli belediyeden devraldıktan sonra mevcut tüm mobilyalarını, yatak odalarını, eşyalarını söküp belediyeye verdik. Belediye de ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kayıtları belediyede vardır. Bütün odaları termal kür yapılacak şekilde jakuzili olarak yeniden inşa ettik. 40 yıldır kullanılan kalorifer tesisatı iflas ettiği için yerden ısıtma yaptık. Otel içinde sıfırdan birçok işlem yaptık."

Bakanlığın belediyeden istediği katkı payını belediyenin kendilerinden istediğini ve bu nedenle devam edemeyecekleri kararını verdiklerini kaydeden Güral, "Kira bitiminde yeni renovasyon gerekiyordu. Renovasyon için bina sağlamlığı araştırıldığında sağlam olmadığını gördük. Harcadığımız paranın tek bir lirasını bile geri kazanamadık. Sonraları belediye tarafından tekrar ihaleler açıldı fakat ihaleye giren çıkmadı. İhaleye girmek isteyenleri benim engellediğimi söyleyenlerin, engellediğim kişileri konuşmaları halinde durum açıklığa kavuşur." dedi.

GÜRAL: KAVGA ADAMI DEĞİL, HİZMET ADAMIYIM

Kendini memleketin neferi olarak nitelendiren şehrin en büyük yatırımcılarından NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, açıklamasını şöyle sürdürdü: " Son zamanlarda şahsıma, şirketlerime, temsil ettiğim kurumlara olan saldırılar beni ve şirketlerimi yıldırmak, bıktırmak, itibarsızlaştırmak istedikleri anlaşılıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar korkmayacağız, yılmayacağız, hizmetlerimize devam edeceğiz. Şirketlerimi memleketin malı olarak görüyorum. Ben kavga adamı değil, hizmet adamıyım. Hizmetlerim devam edecek. Bana reva görülenlere üzülmedim dersem yalan olur. Onlara aynı üslupla cevap veremem, yalan yanlış şeyler söyleyemem. Söylediklerimin hepsi kayıtlıdır, belgelidir. "

Cihan

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Gürallar'ı şehre ihanet etmekle suçladı

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Gürallar'ı şehre ihanet etmekle suçladı

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Gürallar'ı şehre ihanet etmekle suçladı

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Gürallar'ı şehre ihanet etmekle suçladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim