• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Kütahya Valiliği’nce durdurulan kermes, akşam saatlerinde boşaltıldı

Kütahya Valiliği’nce durdurulan kermes, akşam saatlerinde boşaltıldı
Kütahya'da Süleyman Efendi Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen dernek ve talebe yurtları yararına her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Büyük Kermes" açılışının...

Kütahya'da Süleyman Efendi Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen dernek ve talebe yurtları yararına her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Büyük Kermes" açılışının ilk gününde Kütahya Valiliği'nce durduruldu.

Kütahya Belediyesi'nden izin alınarak Fatih Mahallesi Perşembe Pazaryeri'nde 26-27 Şubat tarihlerinde giyim, gıda, el işi ve kitap satışı yapmak üzere düzenlenen kermese açılış gününde yoğun katılım oldu. Şenlik havası içerisinde geçen kermese öğle saatlerinde valiliğin kermesi durdurma emriyle polisler geldi. Polisler, vatandaşların kermes alanına girişini önlemek için pazaryerinde kordon oluşturdu. Şehrin her yerinde tanıtım broşürleri asılan, her yıl geleneksel olarak düzenlenen kermesin yasaklanması şaşkınlıkla karşılandı. Polis kimsenin içeri sokulmasına izin vermedi.

Kermes yetkilileri, gelen vatandaşlara, "Polis görevini yapıyor. Aldığı emri yerine getiriyor. Onlar da bizim evlatlarımız" diyerek sağduyulu davranmaya davet etti. Öte yandan polisin yanı sıra gelen mali ekipler de evrak kontrolü yaparak tutanak tuttu. Akşam saatlerinde dernekler, kermes alanını tamamen boşalttı. Kermesin ikinci gününde pazaryerinde hiçbir malzeme kalmazken, polis kontrolünde belediye ekiplerince de temizlik yapıldı.

VALİLİK: MÜRACAAT VAR, İZİN YOK

Kütahya Valiliği'nden yapılan açıklamada ise müracaat olduğu ancak izin verilmediği ifade edildi. Valilik açıklamasında, "Kermes yapılması için müracaatta bulunulmuştur. Ancak Valiliğimizce gerekli izinler verilmeden faaliyette bulundukları bilgisi üzerine; izinsiz ve illegal olarak yapılan kermes faaliyetine ilgili kuruluşlar marifetiyle gerekli yasal işlem yapılmıştır." denildi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, daha önce de "Burada İsrail uşaklığı öğretiliyor" iddiasıyla müftülüğe bağlı bir camiyi kapatmasıyla gündeme gelmişti. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim