• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kütahya MTTB’den TBMM Başkanı Kahraman’a destek

Kütahya MTTB’den TBMM Başkanı Kahraman’a destek
Milli Türk Talebe Birliği Kütahya Şube Başkanlığı, "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a destek açıklaması yaptı.

Milli Türk Talebe Birliği Kütahya Şube Başkanlığı, "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a destek açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Caddesi (Sevgi Yolu) üzerindeki küçük park önünde düzenlenen basın açıklamasına MTTB İl Sekreteri Hüseyin Öztürk, Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Avukat Ahmet Sami Kutlu, Hayme Ana Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Muhammet İkbal Gündem ve MTTB üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

TBMM Başkanı İsmail Karaman'a destek amaçlı düzenlenen basın açıklamasını okuyan MTTB İl Sekreteri Hüseyin Öztürk, "Bu tartışma atmosferi, bir kısım medya, siyasetçi ve kışkırtıcılar tarafından bir linç kampanyasına dönüştürülmek istenmiştir." dedi. Gelişmiş ülkelerden, sadece Fransa Anayasası'nda laiklik ilkesi olduğunu söyleyen Öztürk, "Burada da devletin; dine, felsefeye ve siyasete karışmayacağı şeklinde sınırlar açıkça belirlenmiştir. Laiklik ilkesine anayasasında yer veren çok az ülke olup, bu sayı 3 ya da 4'ü geçmemektedir. Tarihimizdeki; 1876, 1921 ve 1924 anayasalarında laiklik ilkesi yoktur. 1924 Anayasası'nda "Devletin Dini İslam'dır" ifadesi yer almaktadır. Laiklik ilkesi, CHP tarafından sonradan anayasaya konulmuştur. Laiklik, ülkemizde uygulayıcısına göre olması gereken amacın dışında kullanılmıştır. Laiklik ilkesine dayanarak insan hak ve hürriyetlerini, din özgürlüğü ihlal edilmiş, laiklik bir zulüm aracı haline getirilmiştir. Ülkemizde bu şekilde yorumlanmış olan Laiklik ilkesinin anayasada yer almasının "olmazsa olmaz" bir prensip olmadığı görüşündeyiz. TBMM Başkanımızın laikliğin anayasada yer almaması gerektiği fikrine katılıyoruz." diye konuştu.

Bu tartışmayı fırsat bilip, milletle, milletin seçtikleriyle ve milletin değerleriyle hesaplaşmaya çalışanları kınadıklarını ifade eden Öztürk, "TBMM Başkanımıza savaş ilan eden -üç beş, düşünmeyi zahmetli görüp, zihin şalterlerini indiren- sözde STK'ya ise "Sizin savaş açtığınız meclise sizden önce de Yunan savaş açmıştı unutmayınız" hatırlatmasını boynumuza borç biliyoruz. Yedi düveli dize getiren, Kahraman Meclisin, Kahraman başkanını destekliyoruz." açıklamasında bulundu. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim