• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kütahya Milli Eğitim, EFED Projesi'yle Türkiye birincisi oldu

Kütahya Milli Eğitim, EFED Projesi'yle Türkiye birincisi oldu
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı (Eğitimde Farklı Etkinliklerle Dönüşüm) EFED projesi "Türkiye Birincisi" seçildi.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı (Eğitimde Farklı Etkinliklerle Dönüşüm) EFED projesi "Türkiye Birincisi" seçildi.

Türkiye geneli kurumlar ve okullar nezdinde düzenlenen "Eğitim Öğretimde Yenilikçi Yaklaşımlar" konulu yarışma süreci sonuçlandı. 5 kategoride düzenlenen yarışmaya bin 47 proje başvurdu. 10 ilden 15 proje, Türkiye finaline yükselme başarısı gösterdi. Yarışma sonunda Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Okul İdaresinin Geliştirilmesi" projesi ile kendi kategorilerinde Türkiye birincisi oldu.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Okul İdaresinin Geliştirilmesi" kategorisinde birincilik ödülünü Ankara Başkent Öğretmenevi'nde yapılan törende Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın elinden aldı. Ödül töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Az laf, çok iş. Asıl kahramanları görelim" diyerek ödüle layık görülenlere hediyelerini takdim etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Bu değerli proje; Vizyon Belgesi, Eğitim Yürütme Kurulu ve Performans Değerlendirme adı altında üç ana başlıkta toplanmıştır. Kurumsal düzeyde eğitimi tüm yönleriyle değerlendiren çalışma, eğitim kurumlarımızın kendilerini tanımalarını, başarılı olan kurumlarla işbirliği içerisinde olmalarını, gerçekçi ve sürdürülebilir planlar yapmalarını ve sonuçları izleyip değerlendirmelerini öngörmektedir. 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren tüm ilde uygulanan EFED (Eğitimde Farklı Etkinliklerle Dönüşüm) projesiyle akademik başarı, değerler eğitimi, kitap okuma kampanyaları, sportif ve kültürel etkinlikler, AB projeleri ve TÜBİTAK, Bu Benim Eserim, TKY (Toplam Kalite Yönetimi) vb. yurtiçi projelerle ilgili çalışmalar bir başlık altında toplandı. "Eğitim Yürütme Kurulu" oluşturularak il çapında yapılacak eğitim çalışmalarının kararı alındı ve uygulamaların takibi yapıldı. Son olarak, elektronik ortamda hazırlanmış programa, okullara ait veriler girilerek, çalışma yürütüldü. Proje, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da başarıyla yürütülmektedir. Projenin meyveleri, Kütahya'mızın ulusal sınavlarda Türkiye'nin önde gelen illeri arasına girmesiyle alınmaya başladı.Sistemli ve bilimsel çalışmalara dayanan bu proje, Kütahya'mızı eğitimde önemli ölçüde ileriye taşıdı. Öyle ki; Bakanlığımız illerin sınav başarı sıralamalarını yayınlamamasına karşın, istatistiki veriler Kütahya'mızın Türkiye'de ilk 10 içerisinde olduğunu göstermektedir."

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da twitter hesabından Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü'nü başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, EFED Proje'sinin youtube üzerinden tanıtımını paylaştı

Kütahya Milli Eğitim, EFED Projesi'yle Türkiye birincisi oldu

Kütahya Milli Eğitim, EFED Projesi'yle Türkiye birincisi oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim