• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kütahya Gümrük Müdürlüğü Kuruluşunun 1’nci Yılını Kutladı

Kütahya Gümrük Müdürlüğü Kuruluşunun 1’nci Yılını Kutladı
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kentte işsizlikle ilgili bir sıkıntı olmadığını, tek sorunun işi beğenmeme ya da kamu kurumu dışında çalışma isteksizliği...

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kentte işsizlikle ilgili bir sıkıntı olmadığını, tek sorunun işi beğenmeme ya da kamu kurumu dışında çalışma isteksizliği olduğunu belirterek, "Bize gelen herkes kamu kurum ve kuruluşunda iş istiyor. Bazı firmalar yeni eleman, personel bulamayacağı endişesiyle yatırım yapmıyor. Kütahya'da işsizlik yoktur. İş isteyen herkese, İş ve İşçi Bulma Kurumumuz, firmalarımız iş bulabilir" dedi.

26 Ocak Dünya Gümrük Gününde, Kütahya Gümrük Müdürlüğü'nün birinci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Kütahya Gümrük Müdürlüğü Zafer Kalkınma Ajansı konferans salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, hükümetin 500 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştirmek için Kütahya'nın üzerine düşeni yapma gayretinde olduğunu söyledi. Devletin imkanlarını kullanarak Kütahya'nın altyapısını tamamlayıp, insanların huzur ve refah içerisinde yaşayabileceği bir ortam sağladıklarını ifade eden Vali Yılmaz, "Özellikle sanayimizin geliştirilmesi yönünde altyapının hazırlanması ve ilimizde iş ve istihdamlarının arttırılması öncelikli hedefimiz. 500 Milyar dolar ihracat hedefi koyan bir devlette, bunu gerçekleştirecek olan altyapının yapılması adına da üzerimize düşen payı Kütahya olarak gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu yapmak için bugüne kadar çalıştık, inşallah bundan sonra da çalışacağız" diye konuştu.

"KÜTAHYA'NIN 4. SIRADA YER ALMASI ONUR VERİCİ"

TÜİK'in 2015 verilerine göre bölgesinde yaşam endeksinde 1. olan Kütahya'nın Türkiye'de 4. sırada yer almasının onur verici olduğunu anlatan Vali Yılmaz, "Daha birkaç gün önce TÜİK tarafından yayınlanan 2015 yaşam endeksinde Kütahya 4. sırada gösterildi. Bu Kütahya adına çok sevindirici ve bana göre de onur verici bir değerin ifadesidir. İthalattan ihracata, sağlıktan spora, yaşam memnuniyetinden konut satışına varıncaya kadar her türlü değerler alınıp Türkiye çapında değerlendirilen ve istatistiki rakamlarla devlet tarafından ifade edilen bir endekstir. Bu şunu ifade ediyor: Burada zaman zaman "Kütahya'da hiçbir şey yapılmıyor, hiçbir şeyle ilgilenilmiyor" diye eleştiriler çıkıyor. Aslında bu istatistik Kütahya'nın nereden nereye geldiğini çok net bir şekilde ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

"GEÇEN YILIN İLK 10 AYINDA 192 MİLYON TL İHRACAT YAPTIK"

İthalat ve ihracatın yüzde 10'una yakınının gümrük işlemlerinin Kütahya Gümrük Müdürlüğünde gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, "İlk geldiğim zaman bana Kütahya tarif edilirken sınırlarına girdiğinizi yoldan fark ediliyor denilirdi. Bugün Kütahya'ya gelen Kütahya'dan çıktığını fark etmiyor. Bugün Zafer Bölgesel Havaalanında özellikle yurtdışı bağlantılarla ilgili en büyük eksikliğimizden bir tanesi gümrük eksikliğiydi. İnşallah ithalat ihracatta da belli bir potansiyelden sonra kargo uçuşları da sağlanır. Aşağı yukarı 200 bine yakın yolcunun gümrük işlemi yapıldı. Sadece buradan yapılan uçuşlarla değil transit uçuşlardan da, İstanbul bağlantılı uçuşlardan da burada gümrük işlemleri yapıldığı için, daha önce yapılamıyordu, bu kolaylık insanlarımıza sağlanmış oldu. Zafer Havaalanında kurulduğu günden itibaren toplam yolcu sayısı aşağı yukarı 264 bin 523'dür. 25 Kasım 2012'den günümüze 2 bin 807 adet uçak girip çıkmış. Hac mevsiminde de uçuşları direkt buradan gerçekleştiriyoruz. 2012" de bizim 4 tane organize sanayi bölgemiz, 15 tane de fabrikamız vardı OSB'lerde. 2015 sonu itibariyle OSB'lerimizde 122 fabrikamız var. Bunlar yetmedi hepinizin bildiği gibi Zafer Organize Sanayi Bölgemizle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Kısa süre içerisinde onun da tüzel kişiliği kazanmasıyla birlikte artık orada da yeni iş ve istihdam alanları oluşturulacak. Şirket merkezi Kütahya'da olan vergi mükellefiyet kaydı Kütahya'da olan ihracat rakamlarına göre, şirket merkezi Ankara'da, Bursa'da, İstanbul'da olanlar bu rakamın içine dahil olmamak üzere, ihracatımız 2013'de 172 Milyon TL, 2014'de 182 Milyon TL ve 2015'in ilk 10 ayında 192 Milyon TL'dir. İthalat ve ihracatımızın yüzde 10'una yakınını, gümrük işlemlerini kendi ilimizde, kendi Gümrük Müdürlüğümüzde gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki iş ve işlemlerimizi buradan yapmamız hem kolaylık sağlayacak, hem de ilimizin değerlerini kullanma adına da daha isabetli olacaktır" dedi.

"KÜTAHYA'DA İŞSİZLİK YOK, İŞİ BEĞENMEME VAR"

Kütahya'da işsizlik değil, iş beğenmeme sorunu olduğunun altını çizen Vali Yılmaz, "Bizim ilimizdeki iş ve istihdamın artırılması ile ilgili yapılan altyapı çalışmalarının tamamlanması, bölünmüş yoldan hızlı trene, Zafer Havaalanı'ndan gerek yurtiçi, gerek yurtdışı uçuşlarına kadar, mevcut Devlet Demiryollarının hem elektrifikasyon hem de sinyalizasyon çalışmalarının tamamlanması ile beraber iş ve istihdam için altyapıyı sağlamış olacağız. Özellikle işsizlik oranının en az olduğu illerden bir tanesiyiz. Bugün her fabrikamızda işçiye ihtiyaç var tabelası görebiliyoruz. İlimizde işsizlik yoktur, ilimizde tek sorun işi beğenmeme ya da kamu kurumu dışında çalışma isteğinin olmamasıdır. Bize gelen herkes kamu kurum ve kuruluşunda iş istiyor. Bazı firmalar yeni eleman, personel bulamayacağı endişesiyle yatırım yapmıyor. Kütahya'da işsizlik yoktur. İş isteyen herkese, İş ve İşçi Bulma Kurumumuz, firmalarımız iş bulabilir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kuruluş giderlerine katkı sağlayan firma ve kişilere de hediye verildi. Tören, toplu fotoğraf çekilmesiyle birlikte sona erdi.

Kütahya Gümrük Müdürlüğü Kuruluşunun 1’nci Yılını Kutladı

Kütahya Gümrük Müdürlüğü Kuruluşunun 1’nci Yılını Kutladı

Kütahya Gümrük Müdürlüğü Kuruluşunun 1’nci Yılını Kutladı

Kütahya Gümrük Müdürlüğü Kuruluşunun 1’nci Yılını Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim