• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kütahya Barosu'ndan aydınlar bildirgesine tepki

Kütahya Barosu'ndan aydınlar bildirgesine tepki
Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, "Her tür şiddeti kınamak yerine, terör örgütüne tek bir laf dahi etmeden bu bildiriyi imzalamak ve yayımlamak teröristin...

Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, "Her tür şiddeti kınamak yerine, terör örgütüne tek bir laf dahi etmeden bu bildiriyi imzalamak ve yayımlamak teröristin yaptığını meşru gösterme çabasından başka bir şey değildir." dedi.

Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, yaptığı yazılı açıklamada aydınlar bildirisi adı altında bir kısım akademik çevrenin açıklamasına tepki gösterdi. Kütahya Baro Başkanı, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Her tür şiddeti kınamak yerine, terör örgütüne tek bir laf dahi etmeden bu bildiriyi imzalamak ve yayımlamak, devletin bekası için görevi olan ve yetkili olduğu, gerekli asayiş görevini ifa etmesini, bütünlüğünü koruma çabasını, kıyım gibi göstermeye çalışmak, terörün, masum vatandaşa 30 yıldır çektirdiği acıyı göz ardı edip, dağa kaçırılan çocukları, ölümüne sebep olduğu binlerce insanı görmeyip, masum yöre halkının ve ulusumuzun canıyla malıyla verdiği kaybı inkar edip, teröristin yaptığını meşru gösterme çabasından başka bir şey değildir. Hatta bazıları da bunu barışa sahip çıkmak olarak görüyor ki, bunun için de izandan nasip almamış olmak gerek. Hemen son verilmesini istedikleri, kasıtlı ve planlı bir kıyım olarak gördükleri operasyonlar, sokakları işgal etmiş, şehirleri hendeklerle yaşanmaz bir hale getirmiş terörü ve terörist eylemleri, meşru bir hak arayışıymış gibi gösterme çabasıdır. Yanlarına birde yabancı akademisyenleri almışlar, güya onlarda destek veriyormuş. Onlar bu ülkede yaşananları ne bilir, ne kadar bilir. Sizin bel bağladığınız o ahbaplarımız bizim menfaatlerimizi mi düşünüyor zannediyorsunuz. Bu nasıl bir aymazlıktır, bu nasıl bir kandırılmışlıktır. Terörün her türlüsüne ve kimden gelirse gelsin her haline karşı net ve dürüstçe bir tavır sergileyip karşı koymak, devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü hedef alan her tür saldırıyı lanetlemek yerine, uluslararası bağımsız gözlemcilerin bölgede gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesini talep ediyoruz demek ise, ne yazık ki,bu milletin Kurtuluş Savaşında gördüğü, o zamanlarda içimizde olan bir kısım, manda isteklilerinin bir başka halini akıllara getirmektedir. Bir kaç gündür ülke gündemini meşgul eden bu bildirgeyi şiddetle kınıyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim