• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kut-ül Amare Ve Atatürk Büyükçekmece’de Konuşuldu

Kut-ül Amare Ve Atatürk Büyükçekmece’de Konuşuldu
İngilizlerin baskıları sonucu unutturulmaya çalışılan Kut-ül Amare Zaferi, "Fikrimizin Rehberi Atatürk" konulu söyleşiyle Büyükçekmece'de konuşuldu.1

İngilizlerin baskıları sonucu unutturulmaya çalışılan Kut-ül Amare Zaferi, "Fikrimizin Rehberi Atatürk" konulu söyleşiyle Büyükçekmece'de konuşuldu.1952 yılına kadar Kut-ül Amare Zaferi'nin kutlandığını söyleyen Erol Mütercimler, " NATO'ya girdik, İngilizleri darıltmamak adına Demokrat Parti tarafından Zafer Bayramı olarak kutlanması iptal edildi" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi, " Fikrimizin Rehberi Atatürk" konulu bir söyleşi düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye ; Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün eşi Hatice Akgün, tarihçi yazar Erol Mütercimler, Sacide Bolcan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sacide Bolcan'ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide, Atatürk'ün hayatı ve fikri çalışmaları tüm yönleriyle konuşuldu. Kut-ül Amare Zaferi'nin de gündeme geldiği söyleşide katılımcıların soruları da Erol Mütercimler tarafından yanıtlandı. Söyleşinin sonunda Hatice Akgün, Mütercimler'e Atatürk portresi ve çiçek takdiminde bulundu.

"ATATÜRK'ÜN SAĞLIĞINDA ZAFER OLARAK KUTLANMIŞTIR"

Kut-ül Amare Zaferi'nin bilinmeyen birçok yönü olduğunu vurgulayan tarihçi, yazar Erol Mütercimler, " Çanakkale ve Kut-ül Amare 1'inci Dünya Savaşı içinde kazandığımız iki büyük savaştır. Kut-ül Amare Atatürk'ün sağlığı döneminde bir zafer olarak her yıl kutlanmıştır. 1952 yılına kadar, o yıl NATO'ya girdik, İngilizleri darıltmamak adına Demokrat Parti tarafından Zafer Bayramı olarak kutlanması iptal edildi. Şimdi çok konuşuluyor ya Kemalistler onu yaptı diye 1952'ye kadar kutlanırdı. Kutlanmaya layık olan iki zafer var; biri Çanakkale Zaferi diğeri Kut-ül Amare. Üstelik Kut-ül Amare şuan eksik anlatılıyor, bizim o bölgede savaş sürecinde tam 120 bin şehidimiz var" dedi.

"MUSTAFA KEMAL REFORMLARI DEVRİME DÖNÜŞTÜRDÜ"

Osmanlı'nın kuruluşundan bugüne kadar hiçbir zaman bir şeriat devleti olmadığını dile getiren Mütercimler, "Üniversite öğrenciliğimden beri solcular için 2. Abdülhamid kötüdür. Ben ne zaman üniversite hocalığına başladım, araştırmalar yaptım gördüm ki yurt dışında 2. Abdülhamid ile ilgili abide kitaplar yayınlanmış oysa bu bizim padişahımız. Mustafa kemal 3. Ahmet'ten itibaren modernleşme çabalarını görmüş ve buradan senteze ulaşmış birisi olarak o reformları devrime dönüştürdü. O reformlar yapılamasaydı Mustafa Kemal'in yapacakları da reform düzeyinde kalırdı biz bunu fark etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Kut-ül Amare Ve Atatürk Büyükçekmece’de Konuşuldu

Kut-ül Amare Ve Atatürk Büyükçekmece’de Konuşuldu

Kut-ül Amare Ve Atatürk Büyükçekmece’de Konuşuldu

Kut-ül Amare Ve Atatürk Büyükçekmece’de Konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim