• BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Küsi Planlama Ve Geliştirme Kurulu Toplantısı

Küsi Planlama Ve Geliştirme Kurulu Toplantısı
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya'da 2009 yılında kurulan Teknopark'ın fiziki olarak yapılarının tamamlanmasıyla sanayicilerinde içinde bulunduğu...

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya'da 2009 yılında kurulan Teknopark'ın fiziki olarak yapılarının tamamlanmasıyla sanayicilerinde içinde bulunduğu yapıya kavuşarak Kütahya ve Türkiye ekonomisine beklenen katkıyı sağlayacağını söyledi.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısında konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda, 11 Bakanlık ve çok sayıda kurum ve kuruluşun katılımıyla Türkiye Sanayi Stratejisi belgesinin hazırlandığını ve bu belgede orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerde Afro-Avrasya'nın tasarım ve üretim üssü olmak vizyonunun belirlendiğini kaydetti.

'DÜNYA ARTIK TEK PAZAR'

Dünyanın tek bir pazar haline dönüştüğü ve günümüzde ülke ekonomilerinin itici gücünün, bilgi toplumu düzleminde, fikri becerilerini ekonomik değere çevirebilen yeni teknolojiler ile yenilikçi ürünleri geliştirip küresel ölçekte pazarlayabilen sanayi tesisleri olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Dünyadaki birçok ülkenin orta gelir seviyesini aşıp yüksek gelir seviyesine ulaşamamasının nedeni; ülkelerin yeni teknolojiler, yeni ürünler geliştirememesi" olduğunu belirtti.

"TESPİTLER VE FİKİRLER ÖNEMLİ"

Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin hayati önem arz ettiğini anlatan Yılmaz, "Öncelikli olarak siz katılımcılar tespitleriniz, fikirleriniz ve önerilerinizle ilimiz KÜSİ çalışmalarının adeta rotasını oluşturacaksınız. Sonrasında ise alacağınız rol ve inisiyatiflerle KÜSİ'yi yaşatmak, durmadan devam eden bir etkileşim metodu olarak tüm akademisyenler ve sanayicilerimiz tarafından benimsenip yaygınlaşan bir sürece dönüştürmektir" dedi

Kütahya'da Teknopark çalışmalarının 2009 yılında başladığını hatırlatan Vali Yılmaz, "İlimizde hukuki olarak 2009 yılında kurulan Kütahya Tasarım Teknokent'in de en kısa zamanda fiziki yapılarını tamamlayarak, çatısı altında diğerlerinde de olduğu gibi sanayicilerin bulunduğu yapıya kavuşup, ilimiz ve ülkemiz için beklenen işlevini yerine getirmesidir. Böyle olması halinde toplantımızda hedeflediğimiz KÜSİ çalışmalarına büyük katkıyı sağlayacaktır. Sayın Rektörümüz göreve başladıktan sonra fiziki mekan itibariyle hızlı adımlar atılmaktadır. İhale aşamasına gelindi.Burada özel idare ve belediye olarak ayrıca ticaret odalarımızla birlikte destek vermek suretiyle bunun bir an önce hayata geçirilmesi için el birliği içinde çalışmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Küsi Planlama Ve Geliştirme Kurulu Toplantısı

Küsi Planlama Ve Geliştirme Kurulu Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim