• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Kuşadası’nda Referandum Öncesi Tartışma

Kuşadası’nda Referandum Öncesi Tartışma
Kuşadası'nda CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan Tariş'e ait 10 dönümlük araziyle ilgili yapılacak referandum öncesinde CHP'li...

Kuşadası'nda CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan Tariş'e ait 10 dönümlük araziyle ilgili yapılacak referandum öncesinde CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın taraftarları arasında tartışma yaşandı. Küfürlü arbedeye dönüşen tartışmanın büyümesini polis müdahalesi önledi, 3 kişi gözaltına alındı.

Kuşadası sahil bandı üzerindeki turizm imarlı arsayı satın alan Aydın Büyükşehir Belediyesi, burada kesinlikle inşaat yapılmayacağını belirterek, yeşil alan, kent meydanı ve koner alanı düzenlemesi için 3 gün süren bir referandum başlattı. Halkın görüşlerinin alınacağı referandum öncesi zaten yeşil alan olacak arsanın yeşil alan olmasını istediklerini söyleyen ve Kuşadası'nın CHP'li Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya yakınlığıyla bilinen ve CHP'li başkan yardımcısı Muzaffer Eryiğit'in teyzesi de olan avukat Nilgün Ögünçlü'nün başını çektiği 15 kişilik bir gurup halkın görüşlerinin alınacağı referandum sandığı önünde olay çıkardı. Zabıta ekipleri ile kavga eden ve zabıtalara küfürler yağdıran Özer Kayalı taraftarlarına polis müdahale etti. Küfürlü arbedeye dönüşen tartışmanın ardından Kuşadası polisi 3 kişiyi gözaltına aldı.

CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın taraftarlarının çıkardığı olaya sert tepki gösteren Aydın'ın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tariş arazisini kamulaştırdıklarını, bu alanda uygulanacak projenin belirlenmesi için sandık kurduklarını belirterek, Referandumun sonucuna göre hareket edeceklerini belirten söyledi. Yaşananlara sert tepki gösteren ve Büyükşehir zabıtalarına yapılan saldırıyı kınayan Çerçioğlu, "Bir grup kendini bilmez, Büyükşehir bürokratlarına saldırmış. Suçumuz ne, sizin fikrinizi, görüşünüzü sormak mı? Demokrasiyi niçin içinize sindiremiyorsunuz? Kuşadası, taş yığını olurken, bu hale dönerken senin aklın neredeydi? Büyükşehir daha ne yapsın? Koydu sandığını, "Gel, fikrini söyle" dedi. Sen ne yapıyorsun? Büyükşehirin bürokratlarına saldırıyorsun. "Niçin Kuşadalıların fikrini soruyorsun?" diye saldırıyor. Biz size sormaya devam edeceğiz. Onların derdi Kuşadası'na güzel bir hizmet gelecek, yeşil alan yapılacak, onun yapılmasını, otoparkı istemiyor. Bu, demokratik tavrımıza karşı yapılmış bir girişimdir. Tekrar tekrar kınıyorum. Bunlara pabuç bırakmaz Kuşadalılar."

Kuşadası’nda Referandum Öncesi Tartışma

Kuşadası’nda Referandum Öncesi Tartışma

Kuşadası’nda Referandum Öncesi Tartışma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim