• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Kuşadası’nda Mesleki Ve Teknik Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Kuşadası’nda Mesleki Ve Teknik Eğitim Çalıştayı Yapıldı
Aydın'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile "Mesleki ve Teknik Eğitimi"nin değerlendirilmesi amacıyla çalıştay...

Aydın'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile "Mesleki ve Teknik Eğitimi"nin değerlendirilmesi amacıyla çalıştay düzenledi.

Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı'nı temsilen Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Zehra Adıyaman, Uzman Yrd. Eda Eliaçık ve Mehmet Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, okul müdürleri, atölye şefleri, öğretmenler, öğrenci temsilcileri ile okul aile birliği başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasında, vatan için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anarak, ailelerine sabır dileyen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya konuşmasında; "Ülkelerin gelişmesi ve kalkınması için; sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Meslek eğitimi, özellikle iki amaca yöneliktir. Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Günümüzde, Globalleşen dünyaya ve hızla değişen teknolojiye ayak uydurabilmek için; Mesleki Teknik Eğitimin aynı hızla değişmesi ve gelişmesi gerekmektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, hayata hazırlanmasında; gençlerin ilgi, istidat ve kabiliyetlerinin geliştirilmesinde; onlara gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlıklarını kazandıran Mesleki Eğitim, büyük bir öneme sahiptir. Bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak; hızla gelişen sanayi ve endüstrimizin ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı, Aydın İlimizde: 9'u Efeler ilçemizde olmak üzere, 43 adet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Bu okullarımızdaki öğrencilerimiz: 2015/2016 Eğitim Öğretim yılında; 39 alanda, 108 dalda 779 derslikte, bin 416 şubede, 11 bin 082 erkek, 8 bin 758 kız olmak üzere toplam 19 bin 840 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Kuşadası İlçemizde 2, Çine İlçemizde 1, Söke İlçemizde 1 ve Koçarlı İlçemizde 1 olmak üzere toplam 5 pansiyonlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Aydın İlimizde Mesleki ve Teknik Eğitim olarak: Bu sene dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz Mesleki Eğitim fuarlarını icra ediyoruz. Hayat Boyu Beceri Eğitimi Projesini, UMEM (Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim) projesini, Öz değerlendirme projesini MESGEP (Mesleki Becerilerin Geliştirilme) projemizi, ERDEP (Ergenlik Dönemi) projemizi devam ettiriyoruz. Ağız ve Diş Sağlığı Protokolü ile gençler bilgilendiriliyor. İş-Kur ile TYÇP (Toplum Yararına Çalışma) programları yürütülüyor. Aydın İlimizde ilk defa uygulamaya aldığımız "Geleceğim Benimdir Projesi" hız kesmeden devam etmektedir. Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün bizlere vereceği güç ve kuvvetle daha güzel hedeflere ulaşacağımızı biliyoruz. Yapılan çalıştayın gençlerimize, Aydın'ımıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı'na Bakanlığı temsilen katılan Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Zehra Adıyaman konuşmasında, Mesleki ve Teknik Eğitim ile ilgili sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin taşra teşkilatında görev yapan sizlerle ve sektör temsilcileri ile birlikte istişare edilmesi amacı ile çalıştaya başlanmış bulunulduğunu ifade etti. Adıyaman Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğü'nün bu çalıştaya çok önem verdiğini sözlerine ekleyerek "Bu çalıştayların çıktısının ekim ayında düzenleyeceğimiz genel müdürlüğümüzün paydaşlarının katılımı ile gerçekleştirilecek olan "Mesleki Teknik Eğitim Kongresi'nde girdi teşkil edeceği ve geleceğe dönük politikaların belirlenmesinde yol haritası niteliğinde olacağından özellikle önemsiyor ve değerli zamanınızı ayırdığınız için hepinize Genel Müdürlüğümüz adına çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

ÇEŞİTLİ SEKTÖR VE ODA TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Sağlık, turizm, inşaat, elektronik, tekstil sektörü gibi çeşitli sektör temsilcileri, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Marangozlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası gibi çeşitli oda temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen "Mesleki ve Teknik Eğitim" çalıştayının ikinci gününde sektörün ve diğer paydaşların temsilcileri mesleki eğitimin önemi, ülkemizin ve ilimizin kalkınması ve gelişmesindeki rolü konusunda görüş alışverişinde bulundu.

"MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM" ÇALIŞTAYI İKİ GÜN SÜRDÜ

Amacın, istihdam imkanı olan çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ve hizmet sektörlerinin talepleri ve ihtiyaçlarına göre öğrencilere mesleki bilgi, beceri, tavır ve davranış yeterlilikleri kazandırmanın yanı sıra; onları ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda hayata, iş alanlarına ve yükseköğretime hazırlamak olduğu belirtilen çalıştay doğrultusunda ilk gün, Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu şube müdürleri, okul müdürleri, atölye şefleri, öğretmenler, öğrenci temsilcileri ve okul aile birliği başkanları; ikinci gün ise çeşitli sektörlerden gelen temsilcilerin katılımıyla, Aydın geneli eğitim sürecindeki olumsuzluklar tespit edilerek çözüm önerilerine yer verildi.

Kuşadası’nda Mesleki Ve Teknik Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Kuşadası’nda Mesleki Ve Teknik Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim