• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Kuşadası’nda 15 Gün Önce İstifa Eden Meclis Üyesinden Açıklama

Kuşadası’nda 15 Gün Önce İstifa Eden Meclis Üyesinden Açıklama
Kuşadası'nda belediye meclis üyeliğinden istifasıyla dikkat çeken CHP'li avukat Zehra Arıcı Can, suskunluğunun ardından istifa nedenleriyle ilgili açıklama...

Kuşadası'nda belediye meclis üyeliğinden istifasıyla dikkat çeken CHP'li avukat Zehra Arıcı Can, suskunluğunun ardından istifa nedenleriyle ilgili açıklama yaptı.

22 aylık sürenin ardından 15 gün önce istifasını noter kanalıyla Kuşadası Belediyesi'ne gönderen Avukat Zehra Arıcı Can, Kuşadası'nın mevcut sorunlarına yönelik çözüm üretilmesine katkı koyamadığını için istifa ettiğini söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zehra Arıcı Can, " İstifamla ilgili şunu söyleyebilirim. İstifam ani bir karar değil işleyen bir süreçte gelişti. Meclis üyeliğim boyunca elimden geldiğince, dilimin döndüğünce bu şehir için bir şeyler yapmaya gayret ettim. Çözüm üretmeye çalıştım. Üzülerek söylemeliyim ki olmadI. Mesela, Heyelanzadeler için herhangi bir somut çözüm üretemedim. Ya da on vatandaşımızın hayatını kaybettiği çevre yolunda 70 yaşındaki teyze hala bariyerlerin üzerinden atlayıp karşıya geçmeye çalışıyor. Çevrede çocuklar için bir yeşil alan,park olmadığı için Şöförler Odası önünde yol kenarında top oynarken yitip giden canın adına bir park yapamadım. Turizm, imar, mülteci sorunu, sığınma evi, kreş, sokak hayvanları gibi konulara girmiyorum. Yaşadığımız kentin pek çok sorunu var ve bunların hiç biri diğerinden daha az önemli değil. Hepsi çok ciddi ve acil çözüm bekleyen sorunlar " dedi.

Gelinen süreçte kimseyi suçlamak istemediğini kaydeden Zehra Arıcı Can, sözlerini şöyle sürdürdü: " Bizim kadim siyaset geleneğimizin dışına çıkarak kimseyi suçlamıyorum. Ancak Meclis üyesi olarak sorumluluğunuz olduğu buna karşın dahlinizin olmadığı/olamadığı, çözüm üretemediğiniz bir durumda bence o makamı işgal etmenin anlamı da yok. Sorumluluğumun karşılığı çözüm önce mücadele idi mücadele gücü azalınca sonunda yerini istifa fikrine bıraktı. O makamlarda olup da sonsuz bir çaba ve gayret içerisinde olan arkadaşlarıma ise başarılar dilerim. Son olarak şunu söylemek isterim, Bu şehrin gerçek kahramanları, azizleri var. Mesela Osman Sarı, Uğur Apaydın ve Veysel Turgut, Hasan Fıstıkçı, İsmail Davas bizler için, bu kent için hayatlarını feda etmiş kahramanlardır. Belediye çalışanlarımızın içinde işini layıkıyla yapan dürüst, onurlu, ahlaklı pek çok emekçi arkadaşımız var. Adlarını burada yazamadığım tüm emekçi arkadaşlarım. Benim için bu şehrin asıl kahramanları onlardır.Her birine saygım sonsuz onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yolda beni mesajları ile umutlandıran tüm dostlarıma ise selam ve sevgilerimle "

- 2 KEZ İSTİFADAN DÖNDÜRÜLMÜŞTÜ

Avukat Zehra Arıcı Can, 2014 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerde CHP'li Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın listesinden 4. sırada aday gösterilmiş ve belediye meclis üyesi seçilmişti. 22 aydır görev yapan Zehra Arıcı Can'ın Belediye Başkanı Özer Kayalı ile belediyenin hizmet ve uygulamaları nedeniyle ters düştüğü ve daha önce de iki kez istifa ettiği ancak bu istifasının Başkan Kayalı tarafından gündeme alınmadığı ileri sürülmüştü. Son istifasını bu kez noter kanalıyla yapan Zehra Arıcı Can, istifa nedeninin iş ya da sağlık sorunları olmadığını, insanlık nedenlerinden dolayı istifa ettiğini açıklamıştı. 22 ay görev yapan Zehra Arıcı Can'ın 15 gün önceki istifasının ardından Kuşadası Belediye Meclis Üyeliği'ne yine bir kadın üye olan yedek listeden Fevziye Tonay Tekeroğlu gelmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim