• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kuşadası Ticaret Odası’nda 3 Boyutlu Kat’ı Sanatı Sergisi

Kuşadası Ticaret Odası’nda 3 Boyutlu Kat’ı Sanatı Sergisi
Kuşadası Halk Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından, Halk Eğitim Merkezi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şubesi işbirliği ile Kuşadası...

Kuşadası Halk Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından, Halk Eğitim Merkezi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şubesi işbirliği ile Kuşadası Ticaret Odası Sergi Salonunda 3 Boyutlu Kat-ı Sanatı sergisi açıldı.

Kuşadası Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin, Kat-ı Sanatı öğretmenleri Serdar ve Günsu Atalay çifti öncülüğünde, el emekleri ile gerçekleştirdiği serginin açılışına Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Kemal Daylan, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi Yıkılmaz, İrfan Yiğit, Ahmet Semih Arcan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayati Gözalan, Müdür Yardımcıları Tuncer Cünlü, Davut Gülüştür, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Kemal Özbey, sanatçılar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Açılışta konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Kuşadası Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayati Gözalan, tüm sanatçıları ve hocalarını kutlayarak bu el emeği, göz nuru eserlerin mutlaka görülmesi gerektiğini belirttiler.

Bir Osmanlı sanatı olan Kat-ı Sanatı "nda Kat "kesmek" anlamına geliyor. Zamanında kağıt ve deri kullanılarak yapılan eserler, günümüzde sadece kağıt kullanılarak yapılıyor. Kağıdı kesip şekil vererek ve üstündeki ayrıntılar tek tek çalışılarak 3 boyutlu oluşturulan ve monte edilen bir eser yaklaşık 1,5-2 ay gibi bir sürede ortaya çıkıyor.

Bu şekilde yapılmış birbirinden güzel eserlerden oluşan 3 Boyutlu Kat-ı sanatı sergisi, 5 Şubat'a kadar Kuşadası Ticaret Odası Sergi Salonunda sanatseverlerin beğenisine açık olacak.

Kuşadası Ticaret Odası’nda 3 Boyutlu Kat’ı Sanatı Sergisi

Kuşadası Ticaret Odası’nda 3 Boyutlu Kat’ı Sanatı Sergisi

Kuşadası Ticaret Odası’nda 3 Boyutlu Kat’ı Sanatı Sergisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim