• BIST 9557.16
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Kuş gribi yeniden aramızda

Kuş gribi yeniden aramızda
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde kuş gribi harekete geçirdi. Besi çiftliğinde kuş gribi virüsü tespit edilmesi üzerine bölge karantinaya alındı. Şüpheli hayvanlar uzmanlar gözetiminde itlaf edildikten sonra kireçli kuyulara gömüldü.

Kuş gribi yeniden hortladı. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir çiftlikte kuş gribine rastlanması üzerine bölge karantina altına alındı. Edincik Mahallesi'nde 4 ay içinde 40 bine yakın tavuğun telef olmasının ardından harekete geçen Bandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, numuneleri İstanbul-Pendik'teki araştırma laboratuarına gönderdi.

TESTLER POZİTİF ÇIKTI

Yapılan testlerin pozitif çıkmasının ardından bölge karantina altın alındı, şüpheli görülen tavuklar itlaf edilerek kireçli kuyulara gömüldü.

AVCILIK DA YASAK

Resmi araçlar dışında bölgeye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Ayrıca her bu alanda türlü avcılığa da yasak geldi. Çinge-Doğanpınar karayolu da ilçe jandarma komutanlığına bağlı ekipler tarafından kapatıldı. Bandırma Kaymakam Ali Mantı, tavuk ölümlerinin yaşandığı tesislerde önlemlerin arttırıldığını, kanatlıların da itlaf edildiğini söyledi.

Hastalığın görüldüğü bölgede hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarının iki katına çıkartıldığını ifade eden Mantı, “Bölgeye giriş ve çıkışlar, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kontrolünde gerçekleştiriliyor” dedi.

Bölge sakinleri ise kuş gribi virüsünün tespit edilmeden önceki ölümler dahil telef olan tavuk sayısının 70 bin civarında olduğunu öne sürdü.

Küre'de kanatlılar itlaf edilmişti

Kuş gribi salgını, bu yıl ilk olarak Kastamonu'nun Küre ilçesinde görülmüştü.
30 Nisan'da, Küre ilçesine bağlı İkizciler Köyü'nde kuş gribi virüsüne rastlanmasının ardından bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bölgedeki tüm kanatlı hayvanların itlaf edildiği duyurmuştu. Açıklamada, Türkiye'de de bu yıl Kuş Gribi Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde takip ve kontrollerin sürdüğü belirtilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim