• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kurul Üyelerinden Ankapark’a Ziyaret

Kurul Üyelerinden Ankapark’a Ziyaret
Ankara'da kültür ve tabiat varlıklarının korunmasında etkin bir görev üstlenen koruma kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen...

Ankara'da kültür ve tabiat varlıklarının korunmasında etkin bir görev üstlenen koruma kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ANKAPARK'ı gezerek, Başkan Melih Gökçek'ten bilgi aldılar.

Çevre Bakanlığı Ankara 1 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu Başkanı Mesut Bayat ve Komisyon üyeleri ile Kültür Bakanlığı Ankara 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Doç. Dr. Beşir Fatih Doğan ile Kurul üyeleri, ANKAPARK'ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in konuğu oldular. Başkan Gökçek, ANKAPARK'ta gelinen aşama hakkında bilgi verdi. "Yüzdük yüzdük sonuna geldik" diyen Başkan Gökçek, ANKAPARK'ta çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını, tüm hazırlıkların bitmesinin ardından da açılışın gerçekleşeceğini söyledi. ANKAPARK'tan sonra sıranın Hayvanat Bahçesi'ne geleceğini bildiren Başkan Gökçek, daha sonra misafirlerine Genel Sekreter Asım Balcı ve Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar'la birlikte ANKAPARK'ı gezdirdi. Kurul üyelerine ANKAPARK'ın tamamlanan görkemli giriş kapısının önünde bilgi veren Başkan Gökçek, Selçuklu mimarisini yansıtan giriş kapısının sağlı sollu iki tarafında mağazalar ve kafeteryalar olacağını ifade etti. Başkan Gökçek, burada 6 bin 500 aracın park edebileceği bir otopark olacağını ve enerji maliyetini düşürmek için otopark alanına güneş panelleri yerleştirmeyi düşündüklerini belirtti. Gökçek, ANKAPARK'a Yenimahalle üzerinden teleferik bağlantısı olacağını, park çevresine de otel yapılması için girişimcilere arazi satışı yapılabileceğini söyledi.

ANKAPARK'ın yeşiliyle de örnek olacağını vurgulayan Başkan Gökçek, her biri 15-20 yaşında çok sayıda ağaç diktiklerini ve bunlar arasında çınarın ağırlıklı olduğunu söyledi. 70 metre uzunluğunda ve 18 metre yüksekliğinde Guiness Rekorlar Kitabı'na girecek büyüklükte dev dinozor, dinozor ormanı, kedi orkestrası, uçan ada, roller coasterlar, dev havuz ve çok sayıda oyuncağın bulunduğu açık alanları gezdiren ve temalandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, ardından konuklarına kapalı oyun çadırlarını gezdirdi. Başkan Gökçek, her yaştan çocuğun büyük ilgisini çekecek dijital oyun çadırında da kurul üyeleriyle birlikte oyuncakları denedi ve oyuncaklar hakkında bilgi verdi.

Konuklar daha sonra çalışmaları süren roller coaster, uçan ada, büyük fıskiyeli havuz, küçük çocukların botlarla gezebileceği havuzlar, 4 hattan oluşan 5 km'lik tren hattı, içinde roller coaster olan "yıkım" temalı yetişkin oyun çadırı ve çocuk oyun çadırları, dönme dolap, aralarında 77 metre yüksekliğinde roller coasterlar'ın bulunduğu alanı gezerek, peyzaj çalışmalarını da yerinde incelediler. Üyeler, daha sonra bazı oyuncaklara binerek heyecanlı anlar yaşadılar.

Kurul Üyelerinden Ankapark’a Ziyaret

Kurul Üyelerinden Ankapark’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim