• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Kuru Meyve İhracatında Antep Fıstığı Liderliğini Korudu

Kuru Meyve İhracatında Antep Fıstığı Liderliğini Korudu
Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Abdulkadir Çıkmaz başkanlığında GAİB hizmet binasında toplanarak gündemle ilgili...

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Abdulkadir Çıkmaz başkanlığında GAİB hizmet binasında toplanarak gündemle ilgili konuları ve ihracat rakamlarını masaya yatırdı.

1 Nisan itibarıyla 63 ülkeye 65 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı gerçekleştirildiğini açıklayan Başkan Çıkmaz Gaziantep'in genel ihracatının 1 Ocak'tan bu yana 1 milyar 738 milyon 405 bin dolar olduğunu ifade etti. Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Abdulkadir Çıkmaz başkanlığında GAİB Hizmet binasında gerçekleştirildi. 1 Ocak'tan bu yana yapılan ihracat rakamlarıyla sektörle ilgili güncel konuları masaya yatıran kuru meyve ihracatçıları 2016 yılı ihracatının istenen düzeyde devam edeceği de vurgulandı. Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Başkan Abdulkadir Çıkmaz 1 Ocak 12 Nisan tarihleri arasında kuru meyve ihracatında bir önceki yıla oranla yüzde 35.3'lik bir artış gerçekleştirilerek 63 ülkeye 65 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı gerçekleştirildiğini belirtti. Kuru Meyve sektöründeki ihracat artışının sevindirici olduğuna da dikkat çeken Başkan Abdulkadir Çıkmaz Mart ayı içerisinde ihracat gerçekleştirilen ülke sayısının 63'e ulaştığını ve ülke grupları bazında en fazla ihracatın Avrupa Birliği ülkeleri, Ortadoğu ve Amerika'ya yapıldığını belirtti. Ülke bazında değerlendirildiğinde ise ABD, İtalya, Almanya, Irak, Fransa, İran, İsrail ve Rusya Federasyonuna gerçekleştirildiğini sözlerine belirtti.

ANTEP FISTIĞI LİDERLİĞİNİ KORUDU

Başkan Çıkmaz bu dönemde en fazla ihracatı gerçekleştirilen ürünler arasında Antep Fıstığının yer aldığını belirterek bir önceki yıla oranla ihraç edilen Antep Fıstığında yüzde 202 oranında artış sağlandığını ve fıstık ihracatından 26 milyon 400 bin dolarlık gelir elde edildiğini belirtti. Gaziantep'in genel ihracatının 1 Ocak'tan bu yana 1 milyar 738 milyon 405 bin dolar olduğunu belirten Başkan Abdulkadir Çıkmaz yaptığı açıklamada "Gaziantep ihracatına bakıldığında yüzde 2.5 oranında artış kaydedilerek genel ihracatın 1 Ocak'tan bu yana 1 milyar 738 milyon 405 bin dolar olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Çıkmaz aynı süreçte iste Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin bölgeden 2 milyar 369 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Kuru Meyve İhracatında Antep Fıstığı Liderliğini Korudu

Kuru Meyve İhracatında Antep Fıstığı Liderliğini Korudu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim