• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Kurtuluş Kupası Büyükşehir Belediyesi’nin Oldu

Kurtuluş Kupası Büyükşehir Belediyesi’nin Oldu
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü kapsamında düzenlenen 3 Ocak Kurtuluş...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü kapsamında düzenlenen 3 Ocak Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası'nın şampiyonu Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu.

Toroslar Belediyesi'nin Kurtuluş Kupası, sahibini buldu. 26 kurum takımının katıldığı turnuvanın 3'üncülük maçında İl Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü karşı karşıya gelirken, final maçı ise Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Cezaevi Müdürlüğü arasında oynandı. Koray Aydın Stadı'nda oynanan maçlar sonunda rakibi Mersin Cezaevi Müdürlüğü'nü 5-2 mağlup eden Mersin Büyükşehir Belediyesi turnuvanın şampiyonu olurken, Mersin Cezaevi Müdürlüğü ikinciliği, İl Sağlık Müdürlüğü ise üçüncülüğü elde etti.

Mehteran Takımı'nın da bir gösteri sunduğu final maçı sonrasında konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kurumlar arası diyaloğun güçlenmesi amacıyla düzenledikleri turnuvanın fair-play çerçevesinde tamamlandığını söyledi. Başkan Tuna, "Kamu adına hizmet veren, vatandaşın fayda aldığı kurumların çalışanlarının oluşturduğu bu turnuvanın amacı, kurumlar arasındaki diyaloğun geliştirilmesi. Millet adına hizmet veren bu yapıların birbirini daha iyi tanıması ile birlikte çok daha verimli hizmetlerin ortaya çıkmasına vesile olan ve ailelerin de hafta sonları gelip bu karşılaşmaları izlemeleriyle güzelliklere sahne olan önemli bir turnuva" dedi.

Turnuvaya katılan tüm takımları tebrik eden Tuna, tarih şuurunu gelecek nesillere aktarmak için mücadele ettiklerini ifade ederek, "Bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla vatanlaştıran şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Asıl amacımız, tarih şuurunu, 3 Ocak'ları genç nesillerin beyinlerine kazımak. Bu topraklar kolay vatanlaştırılmadı. Burada özgür bir şekilde, Cumhuriyetin gölgesinde herkes uğraştığı işi yapıyorsa hepsi atalarımızın döktükleri kan ve verdikleri canları sayesinde. Hepsini rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Tuna, konuşmasının ardından, turnuvaya destek veren Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, İl Hakem Kurulu ve final maçını yöneten hakemlere birer teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Tuna daha sonra protokol üyeleri ile birlikte turnuvada ilk üçe giren takımlara kupalarını ve hediyelerini verdi. Turnuvada ayrıca gol kralı, en iyi kaleci, en iyi kenar yönetici, en iyi kaptan, en centilmen oyuncu, en centilmen takım, yürütme kurulu özel ve yürütme kurulu onur ödülleri de yine protokol üyeleri tarafından verildi.

Kurtuluş Kupası Büyükşehir Belediyesi’nin Oldu

Kurtuluş Kupası Büyükşehir Belediyesi’nin Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim