• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kurtulmuş: Türkiye'nin mülteciler konusunda para pazarlığına ihtiyacı yok

Kurtulmuş: Türkiye'nin mülteciler konusunda para pazarlığına ihtiyacı yok
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin mülteciler konusunda para pazarlığına ihtiyacı olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin mülteciler konusunda para pazarlığına ihtiyacı olmadığını söyledi. Kurtulmuş, "'Biz bu destekleri Suriyeli kardeşlerimize sağlarken, sizin gibi duyarlı kardeşlerimizin katkılarıyla, Türkiye'de bütün kesimlerin ortak çabalarıyla ve devletin gücüyle bunları yapabildik. Dolayısıyla mülteciler meselesini konuşurken bir para ve bunun üzerinden gündeme getirilecek bir pazarlığa Türkiye'nin ne ihtiyacı vardır ne de bizim gündemimizde böyle bir konu vardır'" dedi.

Kurtulmuş, Fatih Belediyesi ve AFAD tarafından Suriyeli sığınmacı çocukların ağız ve diş sağlığıyla ilgili düzenlenen programa katıldı. Mülteciler konusunda Batı ile işbirliğinin parasal bir takım hesaplar üzerinden değerlendiriliyor olmasını eleştiren Kurtulmuş, "'Son zamanlarda Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye'ye yapılacak yardımlar, bu yardımlar üzerinden Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusunda Batı ile işbirliğinin parasal bir takım hesaplar üzerinden değerlendiriliyor olması son derece yanlıştır, bunun altını çizerek ifade etmek isterim. Bizim kimsenin bize vereceği herhangi parasal yardıma ihtiyacımız yok. Biz bu destekleri Suriyeli kardeşlerimize sağlarken, sizin gibi duyarlı kardeşlerimizin katkılarıyla, Türkiye'de bütün kesimlerin ortak çabalarıyla ve devletin gücüyle bunları yapabildik. Dolayısıyla mülteciler meselesini konuşurken bir para ve bunun üzerinden gündeme getirilecek bir pazarlığa Türkiye'nin ne ihtiyacı vardır ne de bizim gündemimizde böyle bir konu vardır'" şeklinde konuştu.

"İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan sistem artık dünyada savaşları, çatışmaları önleyebilme kabiliyetini yitirmiştir" diyen Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: "Dünyanın hiçbir yerinde savaşlar ve çatışmalar önlenemiyor. Ukrayna krizini çözemeyen dünya sistemi Suriye'deki krizi de çözemiyor. Dünyanın bir başka yerindeki krizi de çözemiyor. Dolayısıyla biz meselenin burada insani boyutuyla ilgileniyoruz ama bu insani boyut eğer küresel sorunlar çözülemediği takdirde sürmeye devam edecektir. Mülteciler meselesini biz kardeşlik meselesi olarak görüyoruz. Bir insaf, vicdan, bir dayanışma meselesi olarak görüyoruz. Herkes elinden ne geliyorsa bunu yapmaya gayret ediyor.''

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim