• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kurtulmuş: Bu millet, bu topraklarda kıyamete kadar hür yaşayacak

Kurtulmuş: Bu millet, bu topraklarda kıyamete kadar hür yaşayacak
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, milletin, bu topraklarda Allah'ın izniyle kıyamete kadar hür olarak yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, milletin, bu topraklarda Allah'ın izniyle kıyamete kadar hür olarak yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Kurtulmuş, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun, Ünye ilçesindeki babaevini ziyaret etti.

Evin önünde oluşturulan alanda şehidin babası Mustafa Efiloğlu ve yakınlarına taziyelerini ileten Kurtulmuş, burada bir süre okunan duaları dinledi.

Bugün aynı zamanda 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü olduğunu belirten Kurtulmuş, "Son zamanlarda karşılaşmış olduğumuz terör saldırıları ile birlikte aslında birileri, bir asır önce yarım kalan hesabı Türkiye'ye ödetmek istiyor. O zaman Çanakkale'de Akif'in tarifiyle 'kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela' yani 72 millet Asya'dan, Afrika'dan bütün kölelerini, bütün ordularını getirerek bu toprakları geçmek ve bu ülkeyi işgal etmek istediler." diye konuştu.

'Bu millet, bu topraklarda hür yaşamaya devam edecek'

Kurtulmuş, o zaman elinde, avucunda hiçbir şey olmayan aziz milletin 'ya Allah' diyerek ayağa kalktığını ve Çanakkale'yi geçilmez kılarak bu toprakları koruduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu toprakların tahtında müstetir olan bu büyük manayı, büyük davayı, bu anlamda dinimizi, mukaddesatımızı, irfanımızı, vicdanımızı ve namusumuzu korudu. Bu millet, bu topraklarda Allah'ın izniyle kıyamete kadar hür olarak yaşamaya devam edecek. Bu vesile ile Çanakkale şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz. Bu büyük tarihi destanın bize her an, her gün canlı şekilde öğrettikleri var. Bu ruhu kıyamete kadar yaşatacağız."

Kurtulmuş, Çanakkale şehitlerinin destansı kahramanlığı ne kadar önemli ise bugün bu topraklarda yine operasyon yapmak isteyenlere karşı mücadele verenlerin destansı mücadelesinin de o kadar önemli ve büyük olduğunu söyledi.

"Çanakkale Zaferimiz'in 101. yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  ayrıca sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, "Tarihin şahit olduğu destansı mücadelemiz, Çanakkale Zaferimiz'in 101. yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz." ifadesini paylaştı.

Çanakkale'de, ecdadın ortaya koyduğu birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunun, bu vatanda ilelebet var olmaya devam edeceğini kaydeden Kurtulmuş, "Milletimizin varlığını ve bütünlüğünü sağlayan, değerlerine ve ruh köküne saldıranlar geçmişte olduğu gibi bugün de gereken cevabı alacaklar. Bu vesileyle, bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, birliğimiz, kardeşliğimiz ve dirliğimiz daim olsun, Allah yardımcımız olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim