• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kurtulmuş: “Barbar Ve Vahşi Bir Saldırı”

Kurtulmuş: “Barbar Ve Vahşi Bir Saldırı”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da karne dağıtımı sırasında yapılan saldırının vahşice olduğunu belirterek, "Bütünüyle insanlık...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da karne dağıtımı sırasında yapılan saldırının vahşice olduğunu belirterek, "Bütünüyle insanlık dışı, barbar ve vahşi bir saldırıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'da katıldığı bir programda Diyarbakır'da karne dağıtımı esnasında bir okula gerçekleşen saldırıya değindi. Terör örgütünün bazı kesimlerin maşası olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Terör örgütünün hiçbir siyasi hedefi olduğunu zannetmiyorum. Bu terör örgütü bir yerlerden emir almış, tamamıyla maşa görevi görüyor, tamamıyla Türkiye'nin dirliğini birliğini hedef alıyor ve Türkiye'nin ileri gitmesine olanak sağlayacak ne varsa ona karşı düşmanlık yapıyor. Madem siyasi bir amaç uğruna çalıştığınızı söylüyorsunuz Allah aşkına okullardan ne istiyorsunuz? Okullarda o zor şartlar altında okuyan, okumaya devam eden öğrencilerimizin hayatına niye kast ediyorsunuz. Bu insaf mıdır, vicdan mıdır, akıl mıdır? Oradaki çocuklar da Kürt çocukları değil mi? Oradaki çocuklar da insan evlatları değil mi? Bu kadar haksız, bu kadar adi, bu kadar aşağılık bir saldırıyı hiçbir insani terazi tartmaz. Dolayısıyla terör örgütü başından itibaren yaptığı büyük yanlışlardan bir tanesini daha bugün karnelerin dağıtıldığı bir günde böylesine vahşi bir saldırıda bulunmuş olmaları her şeyi bütün açıklığı ile ortaya koyuyor. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Ben bütün öğrencilerimize geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.

"SİYASET YAŞATMAK, TERÖR ÖLDÜRMEK ÜSTÜNE KURGU YAPAR"

Saldırının bütünüyle insanlık dışı, barbar ve vahşice olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Bu saldırı sadece orada bir tek okula, bir tek okulun önündeki karne almak isteyen öğrencilere yapılmış bir saldırı değildir, bütün Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır, bütün insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Bunlar isterler ki çocuklar cahil kalsın, bunlar ister ki okullar olmasın, bunlar isterler ki hastalanan insanlar hastaneye gitmesin. Onun için hastaneye roket atarlar, onun için okulları yakarlar. Bunlar isterler ki insanlar camiye gidip ibadet etmesin. Yani insanları bir araya getiren bütün kurumlara saldırırlar. Bütünüyle insanlık dışı barbar, vahşi bir saldırıdır. Telin ediyoruz ve azıcık insanlık duygusu taşıyan herkesi de bu vahşi saldırıyı kınamaya davet ediyoruz. Sadece yaralılarla bu saldırı atlatılmış gözüküyor. Bu saldırıya bütün dünyanın karşı çıkmasını isteriz. Terör örgütünün propagandasına takılıp, Türkiye üzerine algı operasyonu yapanlar acaba Türkiye'de okula atılan bombadan sonra çok sayıda insanın mı ölmesi lazım ağızlarını açıp da bir protesto etmeleri için. Burada herkesin içeride ve dışarıda siyaset zemininde insanlarla muhatap olan herkesin gerçekten en yüksek perdeden telin etmesini temenni ediyoruz ve bekliyoruz. Terör örgütü ile siyaset arasındaki temel farkta budur. Siyaset insanları yaşamak ve yaşatmak üzerine kurgusunu yapar, terör ise insanları öldürmek ve ölmek üzerine kurgu yapar" şeklinde konuştu.

"TÜM PARTİLERİ YÜKSEK SESTEN SALDIRIYI KINAMAYA DAVET EDİYORUM"

Yapılan saldırının tüm siyasi partiler tarafından yüksek sesle protesto edilmesi gerektiğini aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Siyasetin amacı insanları yaşatmaktır. Amacı bu olan bütün siyasi partilerin, bütün siyasi görüşlerin amacı ölmek ve öldürmek olan terör örgütlerine karşı çok yüksek sesle görüşlerini ifade etmesi lazım. Daha büyük bir saldırı olmasını mı bekliyorlar. Ufacık çocuklarımız böylesine hain bir saldırının maalesef muhatabı oldular. Bütün partileri yüksek sesten, yüksek tondan bu saldırıyı kınamaya davet ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim