• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kurtulan’dan odalara hizmet brifingi

Kurtulan’dan odalara hizmet brifingi
Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, meslek odalarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, meslek odalarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Başkan Sadi Kurtulan, muhtarların ardından oda ve kooperatif başkanlarıyla Öğretmenevi'nde bir araya geldi. Alt yapıya bu dönemde el atıldığını söyleyen Sadi Kurtulan, içme suyu depolarının yenilenmesinden sosyal yaşama alanlarının artırılmasına kadar bir çok projenin sürdüğünü belirtti.

Başkan Sadi Kurtulan, "40 yıllık alt yapı meselesi vardı. O zaman nüfus 20 bin civarındaydı, şimdi 100 bine ulaştı. Bu nüfus 131 mahallede bir uçtan bir uca 70 kilometrelik coğrafyada yaşıyor. Altyapı projelerimizi 250 bin nüfusa göre hazırlıyoruz. Su, kanalizasyon, yağmur suyu ve atık suyu gibi imalatların her biri etaplar halinde hayata geçiriliyor. Atık Su Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'ler civarında inşaatı bitti. Katı Atık Aktarma İstasyonu'nu hizmete aldık ve günlük 80 ton çöp Bursa'ya naklediliyor. Karşıyaka'daki en büyük sıkıntı olan vahşi depolama sahası da bu projenin devreye girmesiyle çözüldü. O alan şimdi ıslah edilerek ağaçlandırılacak" dedi.

Mustafakemalpaşa'nın içme suyu potansiyelini arttıran iki adet su deposu inşaatının hızla sürdüğünü kaydeden Başkan Kurtulan, "Oğlak Tepe ve Lalaşahin Mahallesi'nde 600 ve 300 tonluk ihtiyaca artık cevap vermeyen su tesisleri vardı. Bunları yıktık. Şimdi birine 10 bin diğerine ise 5 binlik su kapasiteli depolar yapıyoruz. Su sıkıntısını artık çekmeyeceğiz. Su kapasitesi 21 bin tona kadar yükselecek. 25 km mesafede bulunan Söğütalan Suçıkan Mevkii'ndeki suyu da merkeze getiriyoruz. 1 kilometrelik bir çalışma bölgesi kaldı. Su isale hatları da bir bir elden geçiriliyor" diye konuştu.

Mustafakemalpaşa'da ulaşıma nefes aldıracak 3. köprüde imalatın devam ettiğini dile getiren Sadi Kurtulan, özellikle Bursa Caddesi'nde yoğunlaşan trafik akışını da yeni otoparklarla çözeceklerini ifade etti.

Kurtulan, "Spor ve kültürün buluşma noktası olacak Gençlik Merkezi projemiz yükseliyor. Kule Restoran'ın da ihalesi bitti. Bu iki tesisi hizmete sunacağız. Ayrıca Suuçtu Şelalesi de artık yeni yüzüyle hizmete girdi. Bu tabiat harikasını doğaya uygun ve insanların yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayabileceği tesislerle donattık" dedi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan toplantının ardından meslek odaları temsilcilerine Suuçtu Şelalesi, Katı Atık Aktarma İstasyonu, Arıtma Tesisi, Gençlik Merkezi ve 10 binlik su deposunu gezdirdi. Prestij yatımları yerinde görme imkanı bulan meslek odaları ve kooperatif başkanları Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a memnuniyetlerini iletti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim