• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kurt: Pazartesi günüden itibaren 65 yaş üstünü ücretsiz taşımayacağız

Kurt: Pazartesi günüden itibaren 65 yaş üstünü ücretsiz taşımayacağız
Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, devletin ücretsiz kartlara geri dönüş ödemesi yapmadığını belirterek, kentte, pazartesi...

Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, devletin ücretsiz kartlara geri dönüş ödemesi yapmadığını belirterek, kentte, pazartesi gününden itibaren, 65 yaş üstü, engelli ve refakatçi vatandaşların ücretsiz olarak taşınmayacağını söyledi.

Kurt, Kocaeli Ticaret Odası binasında, Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantı yapmalarının nedeninin sadece ekmek olduğunu belirten Kurt, "İnsan canı taşıyoruz. Önemli bir görev yapıyoruz. Bunu yaparken, şu arabacı camiasında zengin olan bir kişiyi görmedim. Ama Allah bizi kimseye muhtaç etmedi. Ama maalesef günümüzde gelinen nokta toplu taşıma ile alakalı ciddi yaralar var. İnşallah bunlara "dur" denilir. "Dur" denilmezse gerçekten çok kötü durumdayız. Esnaf mazotunu alamıyor. Bunu birileri duysun, ben mazotumu alamadıktan sonra ne yapabilirim. Bizim üzerimize fazla gelmesinler. Evimizi geçindiriyoruz başka gayemiz yok. Halkımıza sesleniyorum, ücretsiz taşımacılıkta geri dönüş olmadı, biz paramızı almadık herkes duysun." dedi.

Kocaeli genelinde 2 bin 200 araçla toplu taşıma yaptıklarını hatırlatan Kurt, "50 yılı aşkın süreden beri hiçbir mazeret üretmeden sabahın 5'inden, gecenin bir yarısında kadar, yağmur çamur demeden vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Kocaeli genelinde 1 milyon kişiyi bizler ücretsiz taşıyoruz. Artık dayanacak gücümüzün kalmadığını, şoför arkadaşlarımızın direksiyon başında psikolojilerinin bozulduğunu, yıllarca bu işten ekmek yiyen arkadaşlarımızın toplu taşıma işini bıraktığını görmekteyiz. Ücretsiz binen vatandaşlarımızın devletin bizlere bu parayı ödediğini düşünmektedir. Bize ödenen bir para yok ancak bizlere düşen sorumluluğu yerine getirmek için elimizden gelen gayreti ve çabayı göstermiş bulunmaktayız." şeklinde konuştu.

Kurt, son olarak şunları kaydetti: "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 4736 sayılı kanun kapsamında şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanan yolcuların yarattığı mağduriyetin giderilmesine yönelik, 6637 sayılı kanunla getirilen aylık gelir desteği ödenmesi ilişkin, 6 Ocak 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğin biran önce gerçekleşmesi için, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmuştur. Başvuru gününden bugüne kadar yaklaşık 3 aylık bir süre geçmesine rağmen ödemeler gerçekleşmemiştir. Bunun üzerine bizde 11 Nisan Pazartesi gününden itibaren 65 yaş üstü, engelli ve refakatçi vatandaşların ücretsiz taşımayacağız."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim