• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Kursiyerlerden, Ustaları Aratmayacak Sergi

Kursiyerlerden, Ustaları Aratmayacak Sergi
Farklı branşlarda 30 dolayında kursun düzenlendiği MABESEM'de, resim kursuna gelen kursiyerler tarafından yapılan resimlerle Sanat Merkezi'nde bir sergi açıldı.

Farklı branşlarda 30 dolayında kursun düzenlendiği MABESEM'de, resim kursuna gelen kursiyerler tarafından yapılan resimlerle Sanat Merkezi'nde bir sergi açıldı. Yağlı boya ve karakalem çalışmalarından oluşan sergi, usta ressamları aratmayacak muhteşem boyutuyla ziyaretçilerden tam not aldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) tarafından düzenlenen sergi vatandaşların büyük beğenisi topladı. 2 hafta açık kalacak olan Resim Sergisi'ni Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da gezerek, resim atölyesini ziyaret etti. Çakır'ın sergi gezisine Kültür ve Sosyal İşlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ile ilgili daire başkanı ve şube müdürleri de katıldı. Kursiyerler tarafından yapılan karakalem ve yağlı boya tabloları tek tek inceleyen Çakır, tablolar arasında kendisinin karakalem tablosu sürpriziyle karşılaştı. Yapılan tabloları ve düzenlenen sergiyi çok beğendiğini belirten Çakır, serginin ardından resim atölyelerini ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet etti.

"TALEPLERİ KARŞILAMAKTAN ZORLANIYORUZ"

Karakalem resim kursuna çok büyük ilgi olduğunu belirten resim öğretmeni Sevilay Güvercin, kursla ilgili Çakır'a bilgiler verdi. Aşırı taleplerden dolayı kursları hafta içi ve hafta sonu olarak ayırdıklarını, hafta içinde 25, hafta sonunda da 20 kursiyer aldıklarını kaydeden Güvercin, temel çocuk eğitiminde 70 çocuğun eğitim aldığını, 400 çocuğun ise yedekte beklediğini söyledi. Sevilay Güvercin, çoğu kursiyerlerin yer kalmadığı için ayakta eğitim aldığını da belirterek, talepleri karşılamaktan zorlandıklarını belirtti.

"ÇOCUK GİBİYDİK, USTA RESSAM OLDUK"

Engellisinden öğrencisine, emeklisinden ev hanımına her kesimde insanların geldiği resim kursunda, kursiyerler muhteşem eserler ortaya çıkarıyorlar. Kursa ilk geldiklerinde yeni kalem tutan çocuk gibi olduklarını belirten kursiyerler, kısa zaman içerisinde öğretmenlerinden aldıkları eğitimle güzel eserler ortaya çıkardıklarını kaydetti. Sanat Merkezi salonunda açılan yağlı boya ve kara karakalem resim sergisini, vatandaşlar 2 hafta boyunca gezebilecek.

Çakır, resim atölyesinin ardından Aşhan Bacı Bez Bebek Atölyesini de ziyaret ederek, kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Kursiyerlerden, Ustaları Aratmayacak Sergi

Kursiyerlerden, Ustaları Aratmayacak Sergi

Kursiyerlerden, Ustaları Aratmayacak Sergi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim