• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kursiyer kadınlar bilgilendirildi

Kursiyer kadınlar bilgilendirildi
Kula Sağlık Grup Başkanlığı tarafından, Kula Halk Eğitim Merkezindeki bayan kursiyerlere yönelik "Kadına yönelik aile içi şiddet', "Meme kanseri erken...

Kula Sağlık Grup Başkanlığı tarafından, Kula Halk Eğitim Merkezindeki bayan kursiyerlere yönelik "Kadına yönelik aile içi şiddet', "Meme kanseri erken teşhisin önemi" ve "Akılcı ilaç kullanımı" hakkında seminer verildi.

Halk Eğitim Merkezinde Kula Sağlık Grup Başkanlığı tarafından organize edilen seminere kadın kursiyerler katılırken, bilgilendirme, Kula Sağlık Grup Başkanlığında görevli Hemşire Şule Yıldız ve Sağlık Grup Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız tarafından yapıldı.

Kadınlara yönelik şiddetten bahseden Hemşire Şule Yıldız, "Türkiye'de kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ve söz konusu sözleşme çerçevesinde taraf devletlerin yükümlülükleri; 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunda belirtilmektedir. Kanun'un uygulanmasında karşılaşılan sorunlar ve neler yapılabileceği üzerinde durulmuştur." dedi.

Kursiyerlere ayrıca "Akılcı ilaç kullanımı", "Kanser erken teşhis ve tarama" ve "Meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kolon kanseri" gibi konular da anlatılarak, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) konusunda bilgiler verildi.

En çok görülen üç kanser türü anlatıldı

Kula Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, en çok görülen üç kanser türü olan kalın bağırsak kanseri için gaitadan gizli kan bakımı, rahim ağzı kanseri teşhisi için smear alımı ve meme kanseri teşhisi için klinik meme muayenesi ve son teknoloji mamografi cihazı ile mamografi çekimi yapılarak teşhis konulduğunu belirtti. Dr. Ayyıldız konuşmasında özellikle bu üç kanser türünün erken teşhis edilmesi durumunda tedavilerinin çok daha kolay ve kesin olduğunu söyledi.

Dr. Ayyıldız son olarak akıllı ilaç kullanımı (AİK) olarak tanımlanan ilkeleri anlatarak bilinçli ilaç kullanımının önemine dikkat çekti. İlaç kullanırken belirlenen doğru ilacın, doğru miktarda, doğru uygulama yoluyla, doğru zamanlamayla alınması gerektiğine vurgu yapan Ayyıldız, akıllı ilaç kullanımını dinleyicilerine slaytlarla anlattı.

Kursiyer kadınlar bilgilendirildi

Kursiyer kadınlar bilgilendirildi

Kursiyer kadınlar bilgilendirildi

Kursiyer kadınlar bilgilendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim