• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Küreselleşme ve Kent Ağları Buluşması gerçekleştirildi

Küreselleşme ve Kent Ağları Buluşması gerçekleştirildi
Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği "Küreselleşme ve Kent Ağları Buluşması"nda konuşan Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Bağcılar...

Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği "Küreselleşme ve Kent Ağları Buluşması"nda konuşan Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Kentler artık hiç olmadığı kadar dünyaya yön vermeye başladı. Ekonomiden siyasete, mimariden çevreye, kültürden göçe, hayatın her alanında, kentler belirleyici konumdadır" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği "Küreselleşme ve Kent Ağları Buluşması" ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda katılımcıyı buluşturdu. Beyoğlu'nda bir otelde gerçekleştirilen programa Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Cemil Arslan, Prof. Dr. Çağlar Keyder, Prof. Dr. Ben Derudder, Prof. Dr. Allan Watson gibi Türkiye'den ve dünyadan birçok akademisyen katıldı. Küreselleşme ve kent kavramlarının konuşulduğu programda ekonomi, siyaset, ulaşım, turizm ve göç gibi olgulara karşı kentlerin belirleyiciliğine dikkat çekildi. Küreselleşen dünyada politik ve ekonomik güç merkezleri haline gelen kentler, Küreselleşme ve Dünya Kentleri, Küresel Kent Ağları Çalışmalarında Nicel ve Nitel Araştırma Yaklaşımları, Küreselleşme ve Gayrimenkul Piyasası ile Küreselleşme ve Kent İmgesi başlıkları altında ele alındı. Akademisyenler ve yerel yönetim temsilcilerinin katıldığı toplantıda küreselleşme ve kentlere dair birçok konu konuşulurken, küreselleşmenin avantajları ve dezavantajları masaya yatırıldı.

"Kentler artık hiç olmadığı kadar dünyaya yön vermeye başladı"

Küreselleşen dünyada kentlerin belirleyici özellikleriyle ön plana çıktığını dile getiren Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "İstanbul yalnızca yerel ekonomi ile küresel ekonomi arasındaki bir bağlantı noktasından ibaret değildir. Aynı zamanda geleneksel olanla modern olanın tam ortasında yer almaktadır. İstanbul gibi küresel kentler bilgi akışının, kültürel üretimin ve finansın kontrol merkezidir. Kentler artık hiç olmadığı kadar dünyaya yön vermeye başladı. Ekonomiden siyasete, mimariden çevreye, kültürden göçe, hayatın her alanında, kentler belirleyici konumdadır. Kamu kurumları ve özel sektörün karar mekanizmaları kentlerde bir araya gelmektedir. Bu da kentleri politik ve ekonomik güç merkezlerine dönüştürmektedir" dedi.

"Yeni dünyada her belediye başkanı yerel olduğu kadar küresel bir aktör"

Yerel yönetimlerin küreselleşen dünyaya uyum sağlama noktasında önemli görevler üstlendiğini dile getiren Çağırıcı, "Tüm küreselleşen şehirler gibi, İstanbul da, bu süreçten payını hem avantajları hem de dezavantajlarıyla alıyor. İşte tam da bu noktada doğru yönetimin, yani bizim omuzlarımıza yüklenmiş olan sorumluluğun önemi ortaya çıkmaktadır. Yeni dünyada her belediye başkanı yerel olduğu kadar küresel bir aktör aslında. İç içe geçişler, tezatlar, farklı roller, aynı anda icra edilmek durumunda. Koşullar ne olursa olsun tüm bu durumlarda insanlığın iyiliğine dokunacak işleri birlikte yapmak durumundayız. Bunun olmazsa olmazlarından biri de bilgi üreticileri ile uygulamacıların el ele vererek anlamaya çalışmaları ve birlikte üretmeleridir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim