• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kürekte, 5. Haliç Dostluk Kupası Kadir Has Üniversitesi’nin

Kürekte, 5. Haliç Dostluk Kupası Kadir Has Üniversitesi’nin
Kadir Has Üniversitesi ve Koç Üniversitesi kürek takımları arasında geleneksel hale getirilen Haliç Dostluk Kupası kürek yarışları yapıldı.

Kadir Has Üniversitesi ve Koç Üniversitesi kürek takımları arasında geleneksel hale getirilen Haliç Dostluk Kupası kürek yarışları yapıldı.

İlk olarak 2011 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Haliç Dostluk Kupası kürek yarışlarının beşincisi Rahmi Koç Müzesi önünde başladı ve Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde son buldu.

Dünyanın en prestijli sportif faaliyetleri arasında yer alan kürek sporunun en hızlı tekne kategorisinde, yarışçılar dakikada ortalama 32 kürek çekti. En başarılı ekip dakikada 32 kürek çekerek yarışmayı 7 dakika 30 saniyede tamamlayan Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı oldu. Kadir Has Üniversitesi ekibi iki takım arasında büyük çekişmeye sahne olan yarışı 7 dakika 30 saniyelik performansıyla tamamladı.

PROF. DR. MUSTAFA AYDIN: BU ETKİNLİK DOSTLUK ADINA ÇOK ÖNEMLİ

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın yarışmanın sonunda yaptığı açıklamada, "Türkiye'de iki üniversite arasında gelenek haline getirilen ve her yıl düzenlenen tek kürek yarışını gerçekleştirmekteyiz." diyerek, şunları söyledi:

"Bizim için bu etkinlik üniversite gençliği ve spor adına barış ve dostluğa yapılan vurgu açısından büyük anlam taşımaktadır. Yılda bir kez yapılan bu yarış, sadece sportif bir faaliyet olarak görülmemeli, Türkiye'nin güzide iki üniversitesi arasındaki kapsamlı işbirliği, dostluk ve yaratıcı rekabetin de bir yansıması olarak algılanmalıdır. Bu yıl 5. kez gerçekleştirilen bu yarışta öğrencilerimize bu heyecanı bize yaşattıkları için teşekkür ederken, benzer etkinliklerin diğer üniversiteleri de kapsayacak şekilde artarak sürdürülmesinin önemini vurgulamak isterim."

PROF. DR. İNAN: AYNI HEYECANLA DEVAM

Kadir Has Üniversitesi'yle 5 yıl önce Haliç Dostluk Kupası Yarışı'nı başlattıklarını aktaran Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, ise etkinliğin geleneksel hale gelmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Umran İnan, Koç Üniversitesi olarak sporun her dalına büyük önem verdiklerini, öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra spor aktivitelerinde bulunmalarını desteklediklerini aktardı. Bu tür etkinliklerin Haliç'in canlanmasına da katkı sağlayacağını vurgulayan Umran İnan, "Öğrencilerin özverili, hevesli ve disiplinli çalışmaları sayesinde bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da aynı heyecanla devam edeceği inancını taşıyoruz." dedi.

Bugün saat 10.00'da Rahmi Koç Müzesi önünden başlayan ve Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü Rahmi önüne kadar süren 2 bin 200 metrelik parkurda, Kadir Has Üniversitesi ekibinde Kübra Aksoyer (dümenci), Buğra Akyazı, Yavuz Ali Oğuz, Savrun Kanay, Besim Tolga Şahinoğlu, Batuhan Köksal, Levent Örge, Özgür Borazan, Cihat Yasin Sevinç dostluk kupası için kürek çekti.

Koç Üniversitesi Kürek Takımı'nı ise Yağmur Taşdemiroğlu (dümenci), Berke Ataseven, Oğuzhan Kadaifçiler, Günay Şimşek, Abdullah Salih Budan, Mahmut Berhan Demirbilek, Caner Çelik, Kaan Kanlı, Yusuf Yener Karaca oluşturdu.

Cihan

Kürekte, 5. Haliç Dostluk Kupası Kadir Has Üniversitesi’nin

Kürekte, 5. Haliç Dostluk Kupası Kadir Has Üniversitesi’nin

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim