• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kürekle dövülen Muro kedinin son hali

Kürekle dövülen Muro kedinin son hali
Başkent'te yaşanan kedi dehşetiyle ilgili sosyal medyada "Kürekle dövülen Muro kedi için adalet" kampanyası başlatan Sevda Titiz Başata, "Muro sahipli...

Başkent'te yaşanan kedi dehşetiyle ilgili sosyal medyada "Kürekle dövülen Muro kedi için adalet" kampanyası başlatan Sevda Titiz Başata, "Muro sahipli bir hayvan olduğu için ben onun hakkını arayabiliyorum ama başka hayvanlara da eziyet yapılıyor, maalesef onların hakkını kimse arayamıyor. İnsanların ve belediyelerin daha duyarlı olmasını istiyorum" dedi.

Ankara'da yaşayan Sevda Titiz-Hakan Başata çifti, 18 Temmuz 2016 tarihinde komşularının Muro isimli kedilerini kürekle darp ettiğini iddia etti. Kadının evde olmadığını söylediğini ancak güvenlik kamerası görüntülerinde o gün bahçeden kürek aldığını gören çift, hukuki süreç başlattı ancak mahkeme delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verdi. Aldığı darp sonucu görme yetisini ve arka bacağını kaybeden Muro, uzun tedaviler sonucu hayata tutunabildi. Yaşanan olayla ilgili sosyal medyada "Kürekle dövülen Muro kedi için adalet" kampanyası başlatan Sevda Titiz Başata ve Hakan Başata, İhlas Haber Ajansı muhabirine kedilerinin başından geçen o olayı anlattı.

"3 ameliyat geçirdi, artık gözleri görmüyor"

Kedi Muro'yu eşinin henüz yavruyken sahiplendiğini belirten Sevda Titiz Başata, kedilerinin geçen yıl komşusu tarafından kürekle dövülerek darp edildiğini söyledi. Başta köpek saldırısına uğradığını zannettiklerini, çünkü bir insanın böyle bir şey yapabileceğinin akıllarının ucundan bile geçmediğini vurgulayan Başata, "Bu kediye ne oldu diye sorduk, köpek mi saldırdı, araba mı çarptı dedik, zar zor bize işkence görmüş diye anlattılar" dedi.

Olay gününü anlatan Başata, o gün kedi bağırtısı duyduğunu, başta önemsemediğini, sonra içinin rahat etmemesi üzerine "ne oluyor" diye çıkıp baktığını ama bir şey göremediğini ifade ederek, "Herhalde o sırada Muro kendisini başka bir evin bahçesine atmış. O evin sahibi onu görünce dokunamamış bile, veterinere haber vermiş ve hekim gelip almış. Bunun üzerine sitenin görevlisi eşimi arayarak "sizin beyaz bir kediniz vardı, başına galiba bir şey gelmiş, veterinere götürüldü" diye haber verdi. Veteriner hekim hemen uyutucu iğne yaparak ilk müdahalesini yapmış, dikişlerine falan başlamış. Önce uyutucu verildi ağrılarını hissetmemesi için, her gün serum verildi, sırtında doku kaybı vardı o kısmı mecburen kesip alındı, 3 ameliyat geçirdi. Kafasına aldığı darbeden dolayı retinanın arkasına kan toplanmış ve gözleri maalesef görmüyor, tedavileri hala sürüyor. Küçük bir umut var geri gelmesi için, biz de uğraşıyoruz. Kulakları doğuştan duymuyor zaten, arka bacağı da ampute edildi. Ama onu engellemiyor, her şeyini yapabiliyor, yerini ve yemeğini bulabiliyor. Biz de zaten evin dekorasyonunu biraz da ona göre yaptık. Bir yere çarpmaması, düşmemesi için çoğu yeri kapattık. Evimizdeki diğer kediler ve köpeğimizle de arası çok iyi. Muro sahipli bir hayvan olduğu için ben onun hakkını arayabiliyorum ama başka hayvanlara da eziyet yapılıyor onların hakkını kimse maalesef arayamıyor. İnsanların ve belediyelerin daha duyarlı olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"50 bin imza toplandı"

Olaydan sonra kamera kayıtlarına bakan ve komşu kadının elinde kürekle bahçeye dönerken görüntülerde kaydı olduğunu iddia eden Ahmet Başata ise kadının evine giderek kedisini görüp görmediğini sorduğunu ve kadının "ben evde yoktum, yeni geldim" şeklinde cevap verdiğini ifade etti. Ardından kadına küreği görmek istediğini söylediğini belirten Başata, "Küreğin de, etrafın da yıkanmış olduğunu gördüm. Sonra olayın akşamına kocası kapımıza gelerek, "biz burada komşuyuz, böyle şeyler oldu ama idare edelim" gibi konuşarak olayın üstünü kapatmaya çalıştı. Ben kendisini kovdum zaten kapıdan. Ertesi gün de veteriner hekime gidip, raporu değiştirmesiyle ilgili kendisine baskı yapmış ve "araba çarptı şeklinde yaz" demiş. Onların yaptıklarına emin olduktan sonra, sınır komşumuz olduğu için görmek istemedim ve diğer hayvanlara da zarar veriler diyerek oradan taşınmak zorunda kaldık. Hukuki süreçle ilgili olarak, somut bir delil bulunmadığına dair savcılık tarafından takipsizlik kararı verildi. Fakat biz itiraz ettik ve sosyal medyada da bir imza kampanyası başlattık, şu an imza sayısı 50 bini geçti, kadının yargılanması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu süreç içinde birçok havyansever yanımızda oldu herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kürekle dövülen Muro kedinin son hali

Kürekle dövülen Muro kedinin son hali

Kürekle dövülen Muro kedinin son hali

Kürekle dövülen Muro kedinin son hali

Kürekle dövülen Muro kedinin son hali

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim