• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Kurbanlarına "cennet ve kadın" vaad ediyorlar

Kurbanlarına "cennet ve kadın" vaad ediyorlar
Konya’da gözaltına alınan IŞİD terör örgütü üyelerinin bünyelerine katmaya çalıştıkları kişileri “cennet, kadın ve para” vaadiyle kandırarak Suriye ve Irak’a götürmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, silahlı terör örgütü IŞİD’in etkin olduğu Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine eleman temin ettiği ve IŞİD ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir gruba yaklaşık 8 aylık süren teknik ve fiziki takibin ardından dün operasyon düzenlemiş, şüphelilerin ikametlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda örgüt üyesi olduğu iddia edilen 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bilgisayarlarda dijital veri depoları ile ruhsatsız 1 av tüfeği, 118 mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin yarın Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Öte yandan terör örgütü IŞİD’e eleman ve lojistik destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken örgüt üyelerinin yanlarına çekmeye çalıştıkları kişileri nasıl kandırdıkları da ortaya çıktı.

DİNİ BİLGİSİ ZAYIF OLANLARI HEDEF ALMIŞLAR

Gözaltına alınan 9 şüphelinin örgüte kazandırmaya çalıştığı kişileri seçme yöntemleri dikkat çekici. Şüphelilerin, özellikle arkadaş ve iş ortamından tanıştıkları ve dini konularda yeterli bilgisi olmayan çocuk ve gençlere yönelik sohbet ortamları oluşturdukları, bu sohbetlerde sürekli Kur’an-ı Kerim’den ‘cihad ve cennet’ ile ilgili ayetler okuyarak insanları kandırdıkları ortaya çıktı.

Örgüt üyelerine inan kişilerin günahının çok olduğunu düşünenlerin de günahlarından arınabilmek için cihad düşüncesiyle Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine katılmayı kabul ettikleri kaydedildi. Şüphelilerin ayrıca örgüte katmaya çalıştıkları kişileri “cennet, para ve kadın” vaatleriyle kandırdıkları ileri sürüldü.

POLİSİN ÇABASIYLA 4 GENÇ KURTARILDI

Öte yandan, gözaltına alınan şüphelilerle ilgili polise daha önce 9 ailenin çocuklarının bulunması için şikayetçi olması üzerine TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan tedbirler sayesinde 4 gencin örgüte katılarak yurt dışına kaçırılmasının önüne geçildiği, ayrıca iki genci Suriye’ye götürmek isteyen 2 örgüt üyesinin de tutuklanarak ceza evine gönderildiği öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim