• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kur’an’ı öğrenip anlamaya katkı sağlayacak proje imzalandı

Kur’an’ı öğrenip anlamaya katkı sağlayacak proje imzalandı
Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu arasında "Alo Kur'an Öğreniyorum, Anlamıyla Buluşuyorum" projesine...

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu arasında "Alo Kur'an Öğreniyorum, Anlamıyla Buluşuyorum" projesine ilişkin protokol imzalandı.

Mübarek üç aylar vesilesiyle Kur'an'ın daha fazla insan tarafından öğrenilmesi, anlamıyla buluşulması amacıyla "Alo Kur'an Öğreniyorum, Anlamıyla Buluşuyorum" projesinin protokolü imzalandı. Protokole Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar imza attı. Konya Valiliğinde düzenlenen programda konuşan Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediyesi ile İl Müftülüğü imkanlarını bir araya getirerek insanlara Kur'an-ı Kerimi öğretecek ortamları oluşturma amacı taşıyan projenin hayırlı olmasını diledi. İnsanlara dinin doğru öğretilmesini ve Kur'an'ın manasının öğretilmesini önemsediklerini kaydeden Vali Canbolat, "Bu öğretilmediği takdirde dinin başka kaynaklardan, yanlış yerlerden öğretilmesinin sonuçlarının ne olduğunu 15 Temmuz sürecinde gördük. Dinin insanlara doğru anlatılması, Kur'an-ı Kerimin doğru öğretilmesi lazım. Hayırlı hizmete vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Konya önemli bir eğitim şehri"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya'nın önemli bir eğitim şehri olduğunu belirterek, "Biz de mesleki eğitim faaliyetleri ve Medeniyet Okulu çalışmalarıyla bu yapıya katkı yapıyoruz. İnsanımızın Kur'an ile buluşmasına vesile olmak en büyük ibadettir. Üç ayların başlangıcında böyle anlamlı bir faaliyet gerçekleştirmek bu manaya uygun düşmektedir. Hayırlı olsun" diye konuştu.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da yapılan araştırmalarda ülkemiz insanının yüzde 94'ünün evinde Kur'an-ı Kerim bulunduğunu ama okumayı bilen sayısının yüzde 40'lar seviyesinde olduğunu vurgulayarak, mübarek üç aylar vesilesiyle Kur'an okumayı ve anlamıyla buluşmayı bir adım ileri taşıyamaya vesile olacak projenin bereketler getirmesini diledi.

Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından imzalanan protokol ile İl Müftülüğünce hazırlanan "Alo Kur'an" eğitim faaliyetlerinde KOMEK binalarının kullanımı Genç KOMEK Yaz Okulunda değerler eğitiminin cami ve Kur'an kurslarında uygulamalarının ve program tanıtımının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması imza altına alındı.

İmza programında Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Konya Temsilcisi Ali Doğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu da hazır bulundu.

Kur’an’ı öğrenip anlamaya katkı sağlayacak proje imzalandı

Kur’an’ı öğrenip anlamaya katkı sağlayacak proje imzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim