• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kuran’ı Anlamak Ve Yaşamak

Kuran’ı Anlamak Ve Yaşamak
Düzce Üniversitesi Genç Hareket, Fikir, Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından "Kuran-ı Anlamak ve Yaşamak" konulu seminer gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Genç Hareket, Fikir, Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından "Kuran-ı Anlamak ve Yaşamak" konulu seminer gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Danışma Kurulu Başkanı Arif Ak, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Seminerden önce Düzce Cedidiye Cami Müezzini Bayram Çotur'un Kuran tilaveti, konuklar tarafından ilgi ve dikkatle dinlendi.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Genç Hareket Fikir, Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Talha Görgülü, en büyük yatırımın insana olan yatırım olduğunu söyleyerek Düzce'deki gençlerin yetişmesine yönelik çalışmalardan bahsetti. Görgülü, "Düzce'de ortaokul öğrencilerine yönelik Kuran ve ilmihal dersi vererek onlarla evimizde, diz dize, bire bir eğitimler veriyoruz" dedi.

Topluluk olarak hedeflerinin daha büyük kitlelere seslerini duyurmak olduğunu söyleyen Talha Görgülü, ileriye dönük hedeflerinin ise öğrenci arkadaşlarının gelişmelerine yönelik konferanslar ve seminerler düzenlemek olduğunu belirti.

Açılış konuşmasının ardından davetli konuşmacı İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş, insanlara fikirlerimizi aşağılamadan en doğru şekilde ulaştırmamız gerektiğini belirterek sözlerine başladı. Yanlışları anlatarak doğruya ulaşılamayacağını söyleyen Toptaş, "Kuran-ı Kerim'de kötülükten kötü örneklerden çok sık söz edilmez. Firavundan sadece birkaç yerde bahsedilir. Kainatın Efendisi Peygamberimiz'den ise 500, 600 kez bahsedilmektedir. Bu yüzden biz iyi olanların yapılmasına yardım edeceğiz. Bunu yaparken de tenkitten ziyade insanları iyilik yapmaya teşvik etmeliyiz" dedi.

Dünyada 7 milyar insanın yaşadığını söyleyen İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş, insanların her birinin fikrinin ayrı olabileceğini, her birinin farklı düşünebileceğini söyleyerek "Nasıl ki güneş ihtiyara, gence, bitkiye, hayvana farklı gıdalar verir. Kuran ayetleri de aynı böyledir. Biz bu ayetleri, Kuran-ı Kerim'i Peygamberimiz nasıl uygulamış, sahabe efendilerimiz nasıl uygulamış ona bakmamız lazım" şeklinde konuştu.

Mahmut Toptaş, "Kuran-ı Kerim'i hayatımızın her alanına uygulamamız gerekir. "Kuran-ı Kerim, her derde devadır." cümlesinde hiçbir yanlış yoktur. Bu cümleye itiraz edilmez, sadece itibar edilir" diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim