• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kur’an Kursunun Minik Öğrencilerinden Başkan Yaman’a Ziyaret

Kur’an Kursunun Minik Öğrencilerinden Başkan Yaman’a Ziyaret
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen "Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi" çerçevesinde "4-6 yaş Kur'an Kursları"nda eğitim gören öğrenciler,...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen "Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi" çerçevesinde "4-6 yaş Kur'an Kursları"nda eğitim gören öğrenciler, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti.

Bayırköy Belediyesi tarafından aralık ayı içinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik açılan Kur'an Kursu sınıfı minik öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Belediye Başkanı Yaman'a teşekkür ziyaretinde bulundular. Yaman'a Kur'an Kursu sınıfına yaptığı yardımlar için teşekkür eden minik öğrenciler, 1,5 ay gibi kısa dönemde öğrendikleri duaları okudu. Kısa sürede yapılan öğretilerden dolayı kurs hocalarına teşekkür eden Yaman, bu hizmetlerin önemli olduğunu vurguladı. Yaman, "Kur'an Kursu hizmetlerinin ne kadar önemli olduğu, çocuklarımızın kendisine ailesine, vatanına, milletine hayırlı evlat ola bilemesi onların dini değerlerin farkında olması gerekmektedir. Resulullah (SAV) Efendimiz bir hadisinde "İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır. Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı salih evlat" buyurdu. Çocuğun doğumla beraber ailenin evladını yetiştirme sorumluluğu başlar. Evladımızın salih evlat olarak yetiştirileceği ortam da ona göre oluşturulacak" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ BURADA SADECE KUR'AN EĞİTİMİ GÖRMEYECEKLER"

4–6 yaşın önemine vurgu yapan Başkan Yaman, şöyle devam etti:

"Çocuğumuzu asla yalan ile terbiye etmeyelim. Çünkü çocuk her şeyi kayıt altına alır. Gün gelir karşınıza çıkar. Çocuklarımız burada sadece Kur'an eğitimi görmeyecekler, sevgi, şefkat merhamet eğitimi de alacaklar. Tüm çocuklarımızın en güzel biçimde istifade etmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Söz konusu eğitim oldu mu biz belediye olarak her zaman öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin yanındayız."

Başkan Mustafa Yaman, günün anısına Kur'an kursu öğretmenlerine de plaket verdi.

Kur’an Kursunun Minik Öğrencilerinden Başkan Yaman’a Ziyaret

Kur’an Kursunun Minik Öğrencilerinden Başkan Yaman’a Ziyaret

Kur’an Kursunun Minik Öğrencilerinden Başkan Yaman’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim